fbpx

ANTE RUBEŠA: Pitaju li se građani gdje ide sav taj doprinos od pustih dizalica po gradu?

Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeše poslao je medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti.


Poštovani, obraćam Vam se povodom najave izrade prijedloga novog proračuna Grada Zadra. Prvi i jedini pravi proračun, kojeg smo izglasali u prosincu je izvršna vlast prvo blokirala, a sad kako se čini doslovno odbacila, kao da se radi o nekakvom toalet papiru. Ne spominju se više ni ministarstva, ni sudovi, a bome ni izbori.

Najveća pobjeda HDZ-a u ovom pripetavanju je to što su manipulacijama i pritiscima uspjeli navesti dio većine da pomisle, kako je jedini način primjene amandmana taj da se sjedne s njima za stol i da tako naši amandmani, postanu sastavni dio njihovog proračuna. Čak su i Dukića lišenog bilo kakvog oblika empatije, isključili iz pregovora kako bi obmana bila realnija. Zamislite, Gradonačelnika!

Svakim danom njihove laži kako će ljudi ostati bez plaće, kako neće biti javne rasvjete, izgradnje groblja, se razbijaju kao valovi po Obali Kneza Trpimira, koju isti ti nisu bili u stanju sanirati proteklih trideset godina, a sad bi kao pričali o boljitku grada. Jedino što je bilo blokirano u ova protekla tri mjeseca su uhljebljivanja i provizije. Nužno financiranje od 25 milijuna eura po kvartalu pokriva sve tekuće troškove osim na početku godine, kad je kako se sad čini pročelnik za financije u dosluhu s gradonačelnikom namjerno stopirao odluku, kako bi nahuškao narod na nas.

Nezavisni kažu da su prihvaćeni njihovi amandmani u iznosu od 1 milijuna eura, SDP je inkorporirao anketu o građanskom odgoju, Dilbera i uređaj za bolnicu od 500 tisuća eura, ukupno 1,5 milijuna eura na proračun od skoro 800 milijuna kn. To banditi iz HDZ-a ukradu do podne.

Prava je istina da gradonačelnik i HDZ ne žele promjenu. Čak nije toliki problem u sredstvima koja uzimaju amandmani, već naši novi programi koji su u skladu novim društvenim prilikama i koji onda postaju konstanta. Pitaju li se građani gdje ide sav taj doprinos od pustih dizalica po gradu? Podiže li se u Zadru standard ili samo cijene stambenih kvadrata i potrošačka košarica?

Našim građanima pripada (zaslužuju) više. Jedini s kojima želimo sjesti i razgovarati o amandmanima su građani. Njihove prijedloge želimo pretočiti u proračun. To je razlog zašto smo imali preko trideset amandmana, a sad ćemo napisati i nove jer su potrebe naših sugrađana zanemarivane najmanje isto toliko godina. Žalosti me što u ovom povijesnom trenutku za naš grad, koji je po prvi put u novijoj povijesti na izborima odabrao demokraciju nismo složni i jedinstveni, kako bi zajedno vratili narodu ono što mu je HDZ oduzeo.