fbpx

BESĆUTNI LOPOVI! Ako im dijete umre, roditelje njegovatelje HDZ i dalje odmah tjera na burzu

U Saboru je danas održano glasovanje o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi kojemu će prisustvovati roditelji njegovatelji. Zastupnici su prihvatil zaključak da Vlada do 15. srpnja mora poslati izmjene Zakona u Sabor, ali odbili su da se to napravi odmah.

Članovi Udruge Sjena i ostali zainteresirani roditelji njegovatelji sa svojom djecom s teškoćama u razvoju/osobama s invaliditetom stigli su na saborsku sjednicu na kojoj se glasalo o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, a u vezi pitanja produljivanja prava nakon smrti djeteta / njegovanog člana obitelji, objavili su iz udruge Sjena.

Zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš predložila je izmjenu zakona koja bi proračun stajala između 150 do 250 tisuća. Promjena zakona znači da bi roditelji njegovatelji imali pravo na šestomjesečni period prilagodbe nakon što se dogodi tragedija i završi dio njihovog života u kojem su potpuno posvetili svoj život brizi o djetetu s invaliditetom.

123 zastupnika su glasovala, 76 (HDZ i žetonćići) ih je bilo za neprihvaćanje ovog zaključka.

Marijan Pavliček (Suverenisti) komentirao je neprihvaćanje zaključka rekavši da će 76 zastupnika biti upamćeno kao oni koji su bili na krivoj strani povijesti.

“Kao katolici i kršćani, dobro se zapitjte kako ste danas glasali”, rekao je.

Nakon toga zastupnici oporbe su s gađenjem napustili Sabornicu.