fbpx

GRADONAČELNIK BENKOVCA KOJI JE KUPIO STOL ZA 22.493 EURA: Supruga mu dobiva milijunske poticaje, on ne prijavljuje imovinu

Kako je Telegram otkrio, HDZ-ov gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić u gradsku je vijećnicu postavio stol plaćen 22.493 eura. Naravno, iz proračuna. S druge strane, 40 okolnih naselja koja spadaju pod Benkovac, već gotovo dvije godine zbog štednje nemaju javnu rasvjetu i stanovnici se žale kako se zato tamo često događaju pljačke, a do kuća im dolaze vukovi.

Gradonačelnik Bulić nije htio za komentirati ekscentričan iznos koji je potrošio na stol dok su građani primorani živjeti u mraku, no danas je za 24 sata rekao kako je to razumna investicija za, citiramo, 100 ili 200 godina.

Neprijavljena imovina

U službenom životopisu lokalnog moćnika stoji kako je on umirovljeni zapovjednik počasne Predsjedničke garde, uspješni poljoprivrednik i predsjednik HDZ-a Benkovac. Portal Telegram ga je svojedobno uhvatio kako tri godine nije pravilno ispunio imovinsku karticu ni unio podatke o svojoj ukupnoj imovini.

Ustanovili smo kako nije prijavio milijunske poticaje koje od države prima njegova supruga, u imovinsku nije unio kredit od gotovo 900.000 kuna, kao ni udjele u tvrtkama ni dionice koje posjeduje. Nije upisao ni automobil koji vozi njegova supruga, niti više od 20 hektara oranica.

Novac od države

Spomenuti kredit od 900.000 kuna, odnosno 141.834 eura, pritom je povlašteni; njegova supruga dobila ga je od HBOR-a. Poticaje za poljoprivredu, osim kreditom, gospođa Bulić dobila je i bespovratno. Prema podacima Agencije za plaćanje u poljoprivredi, 2017., dakle u godini kada je njezin suprug izabran za gradonačelnika Benkovca, primila je 203.023 kuna potpora. Iduće, 2018., dobila je 175.000 kuna, a isti iznos primila je i godinu kasnije. Niti jedan od tih iznosa gradonačelnik Benkovca nije upisao u svoju imovinsku karticu.

Neprijavljena imovina nije jedino Telegramovo otkriće o HDZ-ovom gradonačelniku. Nakon što je jedna benkovačka gradska službenica dala otkaz, Grad je potpisao ugovor s njezinom tvrtkom da obavlja isti posao kao dok je bila zaposlena.

Uzeo skupe odvjetnike

Riječ je o Mariji Bešlić koja je bila voditeljica projekata u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i razvoj, ali se s Gradom Benkovcem sporazumno razišla. Svega deset dana nakon što je prestala službeno raditi za Grad njezina tvrtka dobiva ugovor za savjetovanje na projektima. U pitanju su projekti koje je gospođa Bešlić započela dok je još radila u benkovačkoj gradskoj upravi.

Iako su gradski vijećnici ukazivali na problematičnost ovog ugovora, Grad Benkovac nastavlja s njegovom realizacijom. Radi se o nešto manje od 50 tisuća kuna koje je bivša zaposlenica Grada dobila u sedam mjeseci.

Pisali smo, nadalje, i kako je gradonačelnik Bulić trošio javni novac na besmislene sporove: dao je otkaz političkom protivniku, uzeo skupe odvjetnike da ga brane, išao sve do Ustavnog suda i na kraju izgubio.