fbpx

IDU IZBORI, TREBATI ĆE REKLAME! Plenković diže plaće zaposlenicima HRT-a

Čak 71.3 posto zaposlenika HRT-a na izjašnjavanju završenom jučer podržalo je prijedlog poslodavca (Vlade RH) o 8-postotnom povećanju koeficijenata za plaće, a potpisivanje novog kolektivnog ugovora HRT-a očekuje se već danas ili najkasnije sutra, doznaje se s Hrvatske radiotelevizije.

Tri paketa materijalnih prava koje je nudio poslodavac bila su povećanje vrijednosti koeficijenta za 8 posto bruto ili 4 posto bruto s isplatom bruto dodatka od 50 eura ili isplata fiksnog dodatka 105 eura bruto bez povećanja koeficijenta.

Kao četvrta, dodatna opcija sindikata u izjašnjavanju zaposlenika HRT-a, bila je i neprihvaćanje nijedne od navedenih ponuda poslodavca te ”sudjelovanje u aktivnostima koje će pokrenuti sindikat u cilju ostvarenja zahtjeva iznijetih u kolektivnim pregovorima”.

Od ukupnog broja radnika HRT-a (2777) izjašnjavanju je pristupio 1641 radnik, odnosno 59.09 posto. Od njih se 1170 radnika, odnosno 71.3 posto, izjasnilo za povećanje vrijednosti koeficijenta za 8 posto bruto.

45 radnika, odnosno 2.74 posto, izjasnilo se za povećanje vrijednosti koeficijenta od 4 posto bruto i isplatu fiksnog dodatka od 50 eura, a 274 radnika, odnosno 16.7 posto, izjasnilo se za isplatu fiksnog dodatka u iznosu od 105 eura bruto (bez povećanja bruto vrijednosti koeficijenta).