fbpx

JE LI DALIĆ DOVEDENA DA PRODA PODRAVKU TEDESCHIJU? Podravka i Atlantic se već udružili izvan Hrvatske

“Podravka je Atlantic grupi zanimljiva investicija”, izjavio je još 2017. predsjednik uprave Atlantic grupe i većinski dioničar Emil Tedeschi. Šest godina kasnije Dvije vodeće hrvatske proizvodne kompanije, Atlantic Grupa i Podravka, dogovorile su suradnju na inozemnim tržištima, konkretno u Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji.

Dvije kompanije uvele su jedinstvenu praksu uzajamne izvozne podrške, koja podrazumijeva da će Atlanticova distribucijska kompanija u Austriji osigurati podršku plasmanu Podravkinih proizvoda na austrijskom tržištu, a istovremeno će Podravka putem svoje kompanije u SAD-u plasirati Atlanticove proizvode na tržište SAD-a.

“Ostvarivanje sinergije između Podravke i Atlantica na tržištu Austrije i SAD-a je važan iskorak u praksi poslovanja hrvatskih kompanija u inozemstvu. Iznimno sam zadovoljna ovim korakom, jer na ovaj način dvije snažne hrvatske kompanije udružuju snage kako bi još više izvozile i jačale prisutnost vlastitih brendova i na europskom i na američkom tržištu”, poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Njena izjava ponovo je potaknula spekulacije da bi Podravka na kraju mogla biti prodana Atlanticu te da je Martina Dalić upravo tamo dovedena s tom zadaćom.