fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ OBJAVIO: Javni poziv za one koji trebaju pravnu pomoć

Županijski vijećnik AM Marko Pupić-Bakrač objavio je javni poziv građanima koji imaju potrebe za pomoć oko prekršaja, ovrha, spornih računa da mu se obrate kako bi zajednički sagledali njihov problem, a policijske službenike Pupić-Bakrač poziva da se suprostave ‘kriminalizaciji i kretenizaciji PU Zadarske’.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“JAVNI POZIV
Na 11oj sjednici Županijske skupštine održanoj 23.02.2023 godine pozvao sam policijske službenike da se aktivno bore i suprotstave kriminalizaciji i kretenizaciji PU Zadarske. Što je njihova obveza bez obzira na opasnosti i eventualnu prijetnju otkaza. Ista je postala inkubator za produkciju kriminalaca i ishodište kriminalnih aktivnosti. Njihovi načelnici suspendiraju se ko na traci zbog najtežih kaznenih djela, suspendiraju ali ne hapse , ne procesuiraju i ne zatvaraju. Članovi vladajuće partije se niti istražuju niti progone dok onima koji govore o njihovom kriminalu pakiraju se progoni. Zadarska policija je postala HDZova milicija koja vrši represiju nad onima nad kojima može i mora. Slična je situacija i sa ostalim institucijama pa i gradskim tvrtkama. Posvuda kamere, prometne kazne, kojekakvi računi za sve i svašta, prekršaji… Sve je jedan veliki Big brother sa rapidnim ograničavanjem osobnih sloboda i privatnosti. U tim uvjetima odlučio sam se aktivno suprotstaviti prekomjernoj represiji i diskriminaciji koja je na djelu prema običnim ljudima.

Budući kao Viši inspektor imam znanja i iskustva o Zakonima i zakonskim procedurama pozivam sve one koji imaju potrebe za pomoć oko kojekakvih prekršaja, ovrha , spornih računa da mi se obrate kako bi zajednički sagledali njihov problem. Česte su greške u proceduri kao i u meritumu stvari na kojima mnogi predmeti padaju. Kome je potrebna pomoć i mišljenje uputite ga na mene, osobito ako se radi o prekršajnim nalozima i postupanju PU Zadarske jer oni najučestalije krše proceduru i Zakone.”, napisao je županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač.