fbpx

MILANOVIĆ O AP-U I RAZNIM HOBOTNICAMA: Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru. To se više ne da gledati!

Nakon radnog sastanka sa riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem, predsjednik je spomenuo je kako su projekti započeti još za vrijeme njegovog mandata, ali je najvažnije da se oni rade i da su u tijeku, piše RTL.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednik RH Zoran Milanović održali su radni sastanak.

Predsjedniku su predstavili razvojne projekte na području Rijeke, te spomenuli kako u naredne dvije godine do 2025. godine žele završiti sve projekte, infrastrukturne kao i one gradske.

“Moj običaj je da se javim kada dolazim u neku sredinu, a to je dosta ideološki i politički odijeljeno što tako ne bi trebalo biti”, započeo je predsjednik.

Spomenuo je kako su projekti započeti još za vrijeme njegovog mandata, ali je najvažnije da se oni rade i da su u tijeku.

“Mnogo ovih stvari mi je poznato, ali nisam u situaciji da se s bilo kime nadmećem i uspoređujem kako je bilio i s kim je bilo. Treba surađivati što više te iskoristiti svaki euro iz europskih fondova”, rekao je predsjednik te dodao:

“Hrvatska je puno dala da bi ovo dobila, prema tome ja poslanje javnih dužnosnika vidim u tome da se izbore za svaki euro u poslovanju” .

“Nemam neke posebne savjete, građani gledaju kako država upravlja novcem. Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru. To se više ne da gledati. Mi smo lošiji nego što smo bili prije deset godina. Tko god sa svoje strane može doprinijeti suprotnom dojmu od ovoga, ima moju podršku bez obzira iz koje stranke dolazi. Hrvatska je puno dala da bi ovo dobila, prema tome ja poslanje javnih dužnosnika vidim u tome da se izbore za svaki euro u poslovanju”, zaključio je predsjednik, prenosi RTL.