fbpx

Nakon Zorana Milanovića i Ivan Pernar osvanuo na ukrajinskoj liti za odstrel

Zadiranje u suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Namjerno kršenje državne granice Ukrajine s ciljem ulaska na Krim koji su okupirali ruski osvajači. Sudjelovanje u propagandnim aktivnostima Rusije (zemlje agresora) protiv Ukrajine. Sudjelovanje u pokušajima legalizacije aneksije Autonomne Republike Krim… Ovo je samo dio grijeha zbog kojih je bivši hrvatski saborstki zastupnik, Ivan Pernar, osvanuo na ukrajinskoj listi pro-ruskih terorista i protivnika te zemlje. Tek dva mjeseca prije tamo se našao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Zanimljivo je kako stranica koja proziva javne osobe zbog njihovih stavova ima naziv ‘Mirotvorac’, a kao adrese joj se navode SAD i Poljska.

Pernara smatraju neprijateljem Ukraine zbog njegovih otvorenih stavova protiv predsjednika Zelenskog, koji prema Pernaru, besmisleno žrtvuje svoj narod, te posjeta Krimu u režiji Putinove stranke, za vrijeme dok je Pernar još bio saborski zastupnik.

‘Centar Mirotvorac moli agencije za provođenje zakona da ovu objavu na web stranici smatraju izjavom o počinjenju namjernih djela protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine, mira, sigurnosti čovječanstva i međunarodnog reda i prava od strane ovog građanina, kao i drugih kaznenih djela’, piše na stranici na kojoj je obavljena slika i biografija bivšeg hrvatskog saborskog zastupnika, Ivana Pernara.