fbpx

NAROD VIŠE NIŠTA NE PITAJU Je li u svijetu počeo opći ustanak protiv korumpiranih političkih elita?

Nakon što su brutalnim korona mjerama narodu stavili brnjice na lice, onemogućili mu pravi na rad i slobodno kretanje, političke elite vidjele su da nikakvog većeg otpora nije bilo. Nakon toga, svoje su želje počeli nametati kako im odgovara.

U Izraelu je premijer, kojemu se sudi za korupciju,  napravio zakon kojim bi pod svoju vlast stavio pravosuđe.

U Francuskoj je predsjednik Marcon mimo naroda, čak i parlamenta, progurao zakon o dužem radnom vijeku, iako se s njima ne slaže 70% Francuza. Ali on odgovara globalnim investicijskim fondovima, koji ga financiraju.

Nijemce istovremeno drastično osiromašuje inflkacija, dok ta zemlja novac i oružje šalje u Ukrajinu, a umjesto jeftinih ruskih energenata kupuje skupe iz SAD-a. Slična je situacija i u Velikoj Britaniji.

Svemu tome je zajedničko da oktroirane političke elite, nakon kovid mjera, odluke donose potpuno samostalno, bez ikakve potrebe da osluhnu što o tome misli narod.

I zbog toga već drugi dan u Izraelu vlada kaos. Stotine tisuća ljudi izašle su na ulice. Sukobljavaju se s policijom i traže od premijera da povuče spornu pravosudnu reformu.  Sindikati su jutros, u sklopu prosvjeda protiv pravosudnih reformi izraelske vlade, zauzeli zračnu luku Ben Gurion u Tel Avivu. Zbog toga su do daljnjega odgođeni svi odlazni letovi iz Tel Aviva.

 

McDonald’s će početi zatvariti sve svoje podružnice u Izraelu u podne po lokalnom vremenu, objavio je globalni lanac brze hrane u tvitu. Navode da potez povlače u skladu s pozivima sindikata na generalni štajk.

Francuska vrije

Za sutra je zakazan novi prosvjed i u Frnacuskoj. Očekuje se nasilje i novi sukobi s policijom. FRancuzi ne žele raditi do 64. godine života, no premijer Marcon ih ne sluša, kao ni u pandemiji.

I u Njemačkoj od jutros velik štrajk zaposlenika javnog prometa. Očekuje se da će biti najveći u posljednjih 30 godina u toj zemlji. Paraliziran je zrakoplovni, željeznički, pomorski i autobusni promet.

 

Jednodnevni štrajk koji su sazvali sindikat Verdi te željeznički sindikat EVG posljednji je u višemjesečnim industrijskim akcijama koje su pogodile velika europska gospodarstva jer više cijene hrane i energije smanjuju životni standard.

Dvije najveće zračne luke u zemlji, u Münchenu i Frankfurtu, obustavile su letove, dok je njemački željeznički operater Deutsche Bahn otkazao međugradske željezničke usluge. Štrajk obuhvaća i vodni promet u Njemačkoj te uprave autocesta.