fbpx

Poziv na ročište u tužbi bivšeg načelnika kriminalističke policije Bore Mršića protiv gradske vijećnice

Vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra Marjana Botić (AM) uputila je poziv medijima i građanima na javno ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari (mirenja) između tužitelja, bivšeg načelnika krim. policije u Zadru Bore Mršića i gradske vijećnice Marjane Botić. Ročište je zakazano na Općinskom sudu u Zadru u ponedjeljak, 13. ožujka 2023. s početkom u 9:30 sati. Njezin dopis prenosimo u cijelosti.


Poštovanje,

Pozivam svu zainteresiranu javnost i medije na javno ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari (mirenja) između mog tužitelja bivšeg načelnika krim. policije u Zadru Bore Mršića i mene; gradske vijećnice Marjane Botić, zakazano na Općinskom sudu u Zadru u ponedjeljak, 13. ožujka 2023. s početkom u 9:30 sati.

U privatnoj tužbi bivši je načelnik krima Mršić naime, u mojem priopćenju od 1. rujna 2021. kojim sam povlačeći paralelu između potpuno nepotrebnog utamničenja g. Maria Živkovića i tada u svim medijima aktualnog slučaja Mršića, koji je svojim skrivljenim postupcima tih dana ozbiljno ugrožavao sigurnost građana, te zbog toga svojim skandaloznim ponašanjem sramotio uniformu puno više zavrijedio tretman koji je dobio g. Živković – našao elemente klevete?!? Premda je očito kako je u slučaju Mršić bilo policajaca koji su svoj posao pokušali raditi dobro i nisu zaslužili da se osoba koja ga evidentno nije dobro obavljala, naslađuje nastavkom lošeg rada cjelokupnog sustava, između ostalog podižući 30. studenog 2021. protiv mene privatnu tužbu. Praktično puna tri mjeseca od objave, kad sam to već privremeno makla iz fokusa jer je g. Živković nedugo nakon moje intervencije pušten iz gotovo dvomjesečnog pritvora.

Stoga sam u cijelom ovom pokušaju zastrašivanja i ušutkavanja ipak zahvalna bivšem načelniku krim. policije Zadar Mršiću jer mi je time omogućio da se kao zainteresirana strana bavim razvojem njegova slučaja i o tome izvješćujem javnost. Moja zadaća će biti da kroz ovaj sudski postupak na vlastitom primjeru demistificiram tko je tko u policijskom i pravosudnom sustavu i kakve su to zapravo osobe.

Jer u trenutku gušenja demokracije u Hrvatskoj, uvođenja totalitarnih elemenata vladanja, smatram kako javnost treba biti obaviještena kako „operiraju“ visokopozicionirane osobe u sustavu MUPa, a koje svakako u taj sustav ne pripadaju unatoč također očiglednoj zaštiti svojih nadređenih.

Zbog čega se po stupnju učinkovitosti istražnog i pravosudnog sustava redovito nalazimo u društvu Afričkih i Južnoameričkih država, a od EU smo udaljeni koliko i oni u kilometrima jer nam hrvatska vlast uporno servira iskustva pravosuđa Čilea, Argentine i to iz nekih prošlih vremena vraćajući nas u neka druga vremena gušenja pravne države, demokracije, osobne sigurnosti, građanskih i ljudskih prava. Kako bi rekli na suđenju zbog državnog terorizma krajem 80ih, APu, Ministrici istine i sličnima sve bliskijoj Argentini: Nunca más! Nikad više!

Srdačno,
Marjana Botić
vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra