fbpx

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO! Uhićen HDZ-ov župan i troje policajca koja su mu pomagali

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija u kojoj su uhićeni HDZ-ov župan Damir Dekanić, troje policajca i još dvije osumnjičene osobe.

Uhićenja su, kako neslužbeno doznaju 24 sata, povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Istragu vodi PNUSKOK, a troje uhićenih policajaca su T.F., šef smjene u prometnoj policiji, policajac M.P. koji je bio na očevidu te policajka M.E. koja ga je alkotestirala, javlja Telegram.

Policija je odvela i Krešimira Bičanića, Dekanićevog rođaka koji je tvrdio kako je automobil vozio on, a ne župan.

Navodno je uhićena i vlasnica kuće u koju je udario automobil jer je vidjela da je alkoholizirani Dekanić skrivio prometnu nesreću, ali to nije htjela prijaviti, očito pod njegovim utjecajem.

Dekanić je tada tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, a ne kao vozač. Naveo je da je automobil na njegovu zamolbu, budući da je bio pod utjecajem alkohola, vozio njegov poznanik.

U prometnoj nesreći nitko nije stradao, a učinjena je šteta na službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije.

U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola.