fbpx

VIDEO: Pupićeva konferencija za medije

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač je prije početka Županijske skupštine u četvrtak održao konferenciju za medije povodom svog nedavnog uhićenja.

“Ja najprogonjeniji čovjek u Zadru! Malom djetetu je jasno da sam ja disident i žrtva HDZ-ovog represivnog aparata. Policajac koji je bio pod suspenzijom zbog vožnje u pijanom stanju, zbog otimanja svjedoka, čije sam snimke gdje se zabavlja s osobama iz krim miljea pustio u javnost, prijavio me je za prijetnju, izjavio je Pupić Bakrač.

“Lažno je izjavio da sam ja na Facebook stavio njegovu sliku dok je još bio šef krima i napisao par stihova koje ne zna što znače, ali se toga jako prepao. Istina je da se radi o objavi od 9. ožujka gdje sam prenio članka s portala ZADARdanas u kojem se piše o najavi suđenja kolegici Marjani Botić. Taj članak sam popratio s nekoliko stihova koji su bili uvod u članak i najava onoga što će se događati na tom suđenju. PU zadarska i ODO su bez provjere i ulaska na moj Facebook profil, povjerovali navodima takvog policajca te su izveli moje hapšenje, rekao je Pupić Bakrač.

“Mršić je lažno iskazao da je on uplašen mojom objavom jer je objava bila 9. ožujka, 13. ožujka održavalo se suđenje Marjani Botić na kojem je on priložio moje objave, a navodni strah prijavio je 24. ožujka. Sve to policija i ODO nisu uzeli u obzir već su mene bez ikakvog razloga po treći put uhapsili. Hapsilo me se ko da sam najveći kriminalac, a nemam nikakav kriminalni dosje. Najveće što sam napravio je prebrza vožnja, a mene prijavljuju osobe koje itekako imaju debeli kriminalni dosje i na osnovu toga ODO reagira i policija me hapsi. Za nepovjerovati je koliko ide HDZ-ova represija preko krakova u institucijama sistema”, kazao je Pupić Bakrač.

“Pjesma je integralni dio članka koji se odnosi na suđenje, ja govorim o onome što će se Mršiću dogoditi na suđenju. Kolegica Botić i ja smo se zajedno pripremali za to suđenje, a na njega će biti pozvani policajci koji su uhitili Mršića prilikom njegovog sudara u pijanom stanju, kao i policajci koje je vrijeđao prilikom otimanja štićene osobe. Mi ćemo njega rezuckat na tom suđenju, objasnio je Pupić Bakrač.

“Općinska državna odvjetnica me je pitala što znače ti stihovi, a ja sam je pitao zašto sam onda priveden ako ne znate što to znači. Prijetnja mora biti direktna, ne preko Facebooka i mora biti jasna. Ne možete nekoga hapsiti da nekome objašnjava stihove, kazao je Pupić Bakrač.