fbpx

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA Kovesi optužila HDZ-ovku iz Hamag-a – ujaku namjestila milijunski posao!

Europsko tužiteljstvo koje vodi rumunjka Laura Kovesi podignulo je optužnicu protiv Magdalene Dovečer (36), voditeljice iz državne agencije HAMAG BICRO, i njenog rođaka, Tihomira Pajića. Dovečer se sumnjiči za namještanje milijunskog natječaja svom ujaku Pajiću.

Iako u EPPO u priopćenju ne navodi imena, pišu da se radi o zaposlenici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i vlasniku grafičkog obrta, a europsko tužiteljstvo ih tereti za kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanje na nezakonito pogodovanje.

EPPO sada precizira kako je prvookrivljena, zaposlenica HAMAG-BICRO-a, vodila projekt “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a.” U postupku javne nabave projekta bilo je zatraženo grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala.

EPPO je u istrazi zaključio da je prvookrivljena poduzela radnje kako bi osigurala da se ugovor o javnoj nabavi naziva “Grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala“ procijenjene vrijednosti od 113.000 eura, bez obzira na zaprimljene ponude drugih ponuditelja, dodijeli drugookrivljeniku. On ne samo da je vlasnik obrta za grafički dizajn, već je i njen rođak.

“Unatoč svim poduzetim radnjama pogodovanja prvookrivljene u procesu pripreme i provedbe postupka javne nabave, kao i njezinom ustrajanju na odabiru obrta drugookrivljenika, čak i nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila njezinu prvotnu odluku, na kraju je odabran drugi ponuditelj predmetnih usluga”, javlja EPPO.