fbpx

IZRAZITO NEPOŠTOVANJE: Branko Dukić i Božidar Longin neće dočekati dvojicu predsjednika u Arbanasima

Iz popisa gostiju jasno je da dvojicu predsjednika u Zadru neće dočekati ni gradonačelnik Branko Dukić ni župan Božidar Longin, a iz gradske uprave se najavljuje da bi se s predsjednikom trebali pozdraviti pročelnici za kulturu i školstvo Dina Bušić i Joso Nekić. Albanski predsjednik dolazi u službeni posjet Hrvatskoj, u sklopu kojeg će boraviti i u Zadru.

Predsjednik Zoran Milanović će u petak u 9,55 sati stići na Trg Gospe Loretske u zadarskim Arbanasima gdje će ga dočekati Melita Mulić, njegova savjetnica za ljudska prava i civilno društvo, Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica u Hrvatskom saboru za albansku nacionalnu manjinu i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Albanija, Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Zvonimir Rogić, predsjednik Mjesnog odbora Arbanasi, Anton Dedaj, počasni konzul Republike Albanije u Zadru i Zadarskoj županiji, Maksimiljana Barančić, predsjednica Kulturno-umjetničke udruge „Vicko Zmajević“ Arbanasi, Leo Mišura, zamjenik predsjednika MO Arbanasi i don Mate Kujundžić, župnik crkve Gospe Loretske-Arbanasi.

Naime, gradonačelniku Dukiću kao i Longinu ne smeta kada se otvara Počasni konzulat Republike Albanije u gradu Zadru. Tom prilikom gradonačelni se prvi slikao. Ovom prilikom naime dolazi predsjednik Milanović koji otvoreno kritizira Vladu RH kao i premijera Plenkovića koji bi im se očito zamjerio da se pojave sutra u Arbanasima.

Gradonačelnik Dukić i župan Longin na ovaj način otvoreno iskazuju nepoštovanje prema Instituciji predsjednika RH kao i prema gostu, predsjedniku Albanije.