fbpx

JAD I BIJEDA HRVATSKE Sin (24) HDZ-ovog zastupnika osuđen za krivotvorenje vozi Lamborghini: “Bit ću novi Mate Rimac”

Inspektori PNUSKOK-a, PU zagrebačke i PU varaždinske već nekoliko mjeseci istražuju 24-godišnjeg Filipa Mihalića iz Varaždina, sina bivšeg saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim covid testovima.

Kako donose 24sata, čiji su novinari Hajrudin Merdanović i Denis Mahmutović razgovarali sa suradnicima, članovima obitelji i prijateljima Filipa Mihalića te policijskim istražiteljima, tvrtka 24-godišnjeg Varaždinca uvozila je originalne testove za koronu od licenciranog proizvođača, kineske tvrtke Xiamen Boson Biotech, da bi ih onda, sumnja se, počela krivotvoriti u Turskoj i prepakiravati u Varaždinu.

Filip Mihalić je, pišu 24sata, još kao 16-godišnjak surađivao s partnerima iz Šangaja, jer se njegova tvrtka Buryen tada bavila kineskom nepromočivom odjećom. O tome su pisali i neki hrvatski mediji, citirajući njegove izjave kako će postati “novi Mate Rimac”.

pojavom korone, obnavlja svoje veze s kineskim partnerima. Stvara brend BMedical te se počinje baviti uvozom i distribucijom medicinske opreme, koju, između ostalog, čine brzi antigenski Covid testovi punog imena Boson Biotech Rapid SARS CoV-2. Njihov licencirani proizvođač je kineska tvrtka Xiamen Boson Biotech, i to su najčešći testovi koji se koriste u Hrvatskoj, dobavljivi u gotovo svakoj ljekarni.

Od njegove tvrtke Buryen d.o.o., koja je inače registrirana u jednoj obiteljskoj kući, testove su nabavljale bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo, Ravnateljstvo za robne zalihe, a uvoznik i distributer na tome su zaradili milijune eura.

Sinovi HDZ-ovaca su redom poduzetnici koji novac dobivaju od države

Filip Mihalić tijekom 2022., pišu 24sata, iskorištava svoje veze i poznanstva u Turskoj te odlučuje pokrenuti proizvodnju gotovo identičnih testova, na kojima također stoji oznaka kineske tvrtke Xiamen, u jednoj istanbulskoj tvornici.

Prema informacijama kojima raspolaže 24sata, sumnja se da su u Turskoj uspjeli prilično vjerno rekonstruirati i proizvesti svaki dio originalnih testova, izuzev štapića za testiranje. Njega su bili primorani nabavljati odvojeno, od druge kineske tvrtke.

Dijelovi tog testa zatim su pakirani, slagani na kamione i transportirani u skladište u blizini Varaždina, odakle su se dalje raspačavali. Novinari 24sata obišli su skladište u Varaždinu tijekom ožujka.