fbpx

Kaznena prijava posrnulom Bori Mršiću

Županijski vijećnik AM Marko Pupić-Bakrač podio je kaznenu prijavu protiv bivšeg krim načelnika Bore Mršića, zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

O čemu se točno radi pročitajte uz cijeloj prijavi u nastavku.


PREDMET: PRIJAVA ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE KAZNENOG DJELA

Bivši šef zadarskog krima Bore Mršić podnio je prijavu za prijetnju protiv mene te sam zbog iste uhićen i ispitivan. U svojoj prijavi Boro Mršić je hotimično iznio niz netočnih navoda kako bi institucije sistema doveo u zabludu. Na te netočne navode iskonstruirao je cijel niz insinuacija koje nemaju nikakvog temelja u činjenicama kao ni sa zdravom pameću.

Netočno je da sam ja na svom facebook profilu objavio sliku Bore Mršića te da sam uz nju napisao bilo kakav tekst kao što tvrdi Bore Mršić. Naime 9.ožujka.2023 godine prenio sam netaknut autorski članak portala Zadardanas sa njihove službene facbook stranice. Kao uvod u članak dodao sam nekoliko stihova. Članak se odnosio na suđenje za klevetu mojoj kolegici Marjani Botić po tužbi Bore Mršića stihovi predskazuju Borine probleme na tom suđenju. To se lako može provjeriti na mom facebook profilu . Dakle Boro Mršić s očiglednom namjerom da me se kazneno progoni iznio neistinitu tvrdnju . Također kao „dokaz“ mojih namjera „prijetnje“ Boro Mršić je priložio dio moje poruke upućene Igoru Musapu, dakle ne cijela korespondenciju čak niti cijelu poruku nego njezin dio. Iz cijele korespodencije koju posjedujem i spreman sam je ustupiti na pregled jasno proizlazi:
1.da je Igor Musap kontaktirao mene vrijeđajući i prijeteći
2.da ja decidirano i jasno u svojim odgovorima navodim de se ne bavim prijetnjama i da nemam namjeru nikome prijetiti
3.da ja decidirano Musapu dajem do znanja da se osjećam intelektualno superiornim i da svoje probleme mislim rješavati na taj način.

Jasno je da je ovo vađenje dijela poruke i trganje iz konteksta napravljeno s isključivim ciljem dovođenja u zabludu institucija sistema kako bi se isprovocirao moj kazneni progon.

Činjenica je i da je sporna objava objavljena na mom profilu dana 09.03.2023 godine a Boro Mršić se „prepao“ i prijavio me za prijetnju 24.03.2023 godine. U međuvremenu 13.03.2023 godine održano je ročište u tužbi Bore Mršića protiv moje kolegice Marjane Botić broj 2K-666/21 pred sutkinjom Danijelom Zubčić na kojem je Boro Mršić među ostalim priložio fotokopiju mog facebook statusa što znači da je tada a vjerojatno i prije toga imao saznanja o mojoj objavi. Navodno se tek 11 ili više dana nakon saznanja o objavi se prepao . Razlog zbog kojeg je Boro Mršić osjetio taj naknadni „strah“ su događanja na tom prvom ročištu i nakon njega koja se ne odvijaju kako je Boro Mršić planirao. Umjesto isprike koju je tražio dobiti će na sudu svjedočenje policijskih službenika koji su vršili uviđaj njegovog sudara u pijanom stanju te policijskih službenika koje je vrijeđao prilikom otmice štićene osobe. Moj habitus je takav da nikada nisam pribjegavao bilo kojem obliku nasilništva o čemu svjedoči moj kristalno čist dosje u tom smislu a isto bi moglo posvjedočiti i na stotine svjedoka dok se ne bi našao niti jedan jedini koji bi mogao iskazati suprotno od toga. Boro Mršić me u svom iskazu danom pred policijskim službenicima 23.03.2023 godine prikazuje kao opasnu i moćnu osobu. Sasvim suprotno od onoga što ja jesam u potpunosti bezopasan i institucionalno potpuno nemoćan i nezaštićen. Učestala meta progona i maltretiranja zbog javnog djelovanja i govora, nikad zbog nasilništva. Prošao sam i prolazim kroz brojne progone, prijetnje, čak su mi bombe bacane u dvorište . Očigledno takvo netočno i činjenično neutemeljeno iskazivanje Bore Mršića imalo je za cilj podkrijepiti njegovu lažnu prijavu da sam počinio kazneno djelo.

U svom iskazu Boro Mršić navodi i da je čitao u Imperijalu kako posjedujem veći broj komada različitog oružja čime su navodno njegova ugroženost i strah od mene potencirani . Istina je da ja trenutno ne posjedujem niti jedan komad oružja. Naime tih nekoliko komada lovačkog oružja mi je oduzeto i deponirano u PU Zadarskoj prilikom lažne prijave Božidara Longina. Ta činjenica je zasigurno poznata Bori Mršiću jer je on bio šef krima kada je ta služba vodila obradu nada mnom po lažnoj prijavi, oduzela mi i deponirala oružje u PU Zadarskoj . Ako već prati medije zasigurno zna sam se ja pokušao rješavati tog oružja putem prodaje u čemu me je blokirala PU Zadarska te da se ono još uvijek nalazi u PU Zadarskoj. Ovakvo iskazivanje opetovano hotimično netočnih tvrdnji opet ima za cilj dovođenja u zabludu institucija sistema radi provociranja kaznenog progona.

Najogavnije od svega u lažnom prijavljivanju kaznenog dijela od strane Bore Mršića je petljanje njegove vlastite djece u slučaj i način na koji to radi. Naglašeno dramatizira situaciju i reakciju djece koja su eto od drugih osoba doznala za „prijetnje“ i doživjela šok. Pri tome toliko nesuvislo i tendenciozno ide u krajnost izlažući kako mu je sin koji ide u 8 razred ima facebook !? I zapratio je moj profil !? Ako su te činjenice točne to ne samo da je za svaku osudu njega kao roditelja nego i za reakciju Socijalne službe. Iz činjenica međutim jasno proizlazi da Bore Mršić redovito prati moj profil valjda i analizira kao bivši krimovac te da na svaku objavu promtno reagira. To je razvidno iz uvida u predmet broj 2K-666/21 tj. u tužbi njega protiv moje kolegice Marjane Botić gdje je priložio preslike više mojih facebook statusa. Razvidno je iz uvida u predmet broj KP-DO-230/2023 gdje je nakon moje objave zašto sam uhićen na facebooku i sazivanja konferencije za medije neposredno nakon što sam pušten iz pritvora odmah priložio isto u spis i zatražio moje ponovno pritvaranje.

Ako su njegova djeca već toliko dramatično reagirala na moju benignu objavu za koju je bez ikakve sumnje jasno na što se odnosi i da nije nikakva prijetnja kako su tek dramatično reagirala kad je u pijanom stanju s tuđim autom izazvao sudar, oteo štićenu osobu i vrijeđao kolege policijske službenike ? Sve je to medijski bilo popraćeno i mnogo dostupnije javnosti a samim tim i njegovoj supruzi i djeci nego moja objava na facebooku . Kakve su bile reakcije njihovih školskih kolega na tu sramotu? Da malo iskaže o tome ?

Pita li se itko kako je moj djeci kad me se 3 puta hapsi bez ikakvog razloga i osnove, dok mi se upada u kuću u 6 sati ujutro, dok mi se satima vrši pretraga doma, dok me 6 zaštitara bez ikakve zakonske osnove i ovlasti navlači, trga ruke ,noge odjeću, dok ja tako „opasan“ i „moćan“ pružam gandijevski pasivni otpor pazeći da nekog od njih ne povrijedim o čemu postoje brojne snimke?

Sukladno svemu gore navedenom nesporno je da je Bore Mršić počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja iz čl.304 Kaznenog zakona.

Stoga se predlaže:
1.Ispitati podnositelja kaznene prijave
2.Ispitati Marjanu Botić da posvjedoči o okolnostima facebook objave i ponašanju Bore Mršića na suđenju u predmetu broj 2K-666/21
3.Ispitati policijskog službenika Dučića i ostalih 5 policajaca koji su vršili obradu nada mnom u svezi lažne prijave Božidara Longina na okolnosti koliko je Boro Mršić kao šef krima bio upoznat sa slučajem, koliko je u njega bio involuiran i da li je bio upoznat sa činjenicom da mi je oružje oduzeto
4.izvršiti uvid u predmete broj 2K-666/21 i broj KP-DO-230/2023
5.ispitati sina i kćer Bore Mršića na način kako se takva ispitivanja provode kada su pitanju malodobne osobe
6.Izvršiti policijske izvide radi utvrđivanja činjenica
7.Podignuti i zastupati Optužni akt pred nadležnim sudom

Marko Pupić-Bakrač