fbpx

OPORBA: HDZ-ov podmladak dao je novu dimenziju riječi ‘izvozati’

Slučaj mogućeg krivotvorenja antigenskih testova za Covid u režiji 24-godišnjeg sina bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, koju istražuje i PNUSKOK, u oporbi je u petak naišla na oštru osudu i konstataciju da HDZ-ovci zgrću bogatstvo na zdravlju građana.

Filip Mihalić iz Varaždina, 24-godišnji sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, koji vozi luksuzni Lamborghini, a još 2019. optužen je za krivotvorenje novca, prije nekoliko mjeseci prijavljen je za prijetnje i silovanje. Prema pisanju 24sata, poslove njegove tvrtke Buryen sada istražuje PNUSKOK zbog mogućeg krivotvorenja antigenskih testova za covid.

Mišel Jakšić (SDP) ustvrdio je da nas je korona u početnoj fazi sve ujedinila, da bi nas na kraju kao društvo poprilično razjedinila, čemu je pridonijela politika.

No, upozorava, ono što se putem još dogodilo jest da su se neki u toj ljudskoj patnji i boli poprilično ‘operjali’ i došli do velikog kapitala muljajući sve oko sebe.

I sad imamo jedan od takvih slučajeva gdje se, eto, pojavio jedan mladi čovjek koji je očito jako poduzetan, sposoban, inovativan i zna iskoristiti biznis prilike, ironizirao je SDP-ovac.

„Slučajnošću je isto tako jako puno radio s državnim tvrtkama jer je, eto, bio najpovoljniji i najefikasniji i one su ga prepoznale. I on je onda očito ‘okrenuo’ lijepu lovu na pandemiji i covid-testovima. I na kraju, opet vjerojatno velikom slučajnošću i na veliko iznenađenje, ispada da mu je tata baš uvaženi HDZ-ovac”, komentirao je novu aferu u HDZ-u Jakšić.

„Djeca su nosila maske, građani su bili zatvarani u svoje domove, a gospodarski subjekti nisu mogli raditi. I sve su te mjere bile očito s krajnjim ciljem da bi se HDZ-ovu podmlatku omogućio Lamborghini. HDZ-ov podmladak ovime je dao novu dimenziju značenju riječi ‘izvozati’ i oni su nas tom kupnjom Lamorghinija u doslovnom smislu riječi ‘izvozali’”, istaknula je Marija Selak Raspudić.

Sada je, kaže, nedvosmisleno jasno zašto je Vlada, unatoč zaključku Mosta i opetovanom upozoravanju na to u saborskim raspravama, odbila skinuti oznaku tajnosti s nabave medicinske opreme za vrijeme koronakrize.

„To je odbijeno s ciljem da sebi podobnim kadrovima omogući zgrtanje bogatstava i sad imamo HDZ-ov podmladak koji vozi Lamborghini. Zgrnuti bogatstvo na zdravlju naših građana, i to izgleda najranjivije društvene skupine jer su ti testovi išli i prema domovima za starije osobe i možda neke od njih i koštali života jer nisu bili ispravni, to je doista zadnji krug pakla”, poručila je Selak Raspudić.

HDZ-ov Damir Habijan, pak, nije bio spreman komentirati aferu, tek je kratko kazao da nije upućen i da pitanje o njoj treba uputiti na neku drugu adresu koja s tim ima veze jer, napominje, on nije ničiji glasnogovornik.