fbpx

Pacijentica sa šokantne fotografije preminula istog dana, a ravnatelj tvrdio da je dobro

Istoga dana kada je nastala šokantna fotografija dviju žena koje su smještene na jedan strečer, jedna je od njih preminula. Ravnatelj bolnice pet dana kasnije tvrdio je da su obje zbrinute.

Nakon što je javnost zgrozila fotografija na kojoj se vide dvije starije žene kako leže na jednom strečeru u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, doznajemo iz izvora u toj bolnici da je jedna od njih preminula istog dana kada je nastala fotografija – u petak 14. travnja.

Fotografija je u medijima objavljena tek 19. travnja, nakon što ju je prvo objavila udruga Hitna uživo 194 na Facebooku.

“Glavni tehničar je sve znao. Ta je bolnica leglo nehumanog. Trebali su otići po doktora, ali nisu”, rekao je za DNEVNIK.hr zdravstveni djelatnik iz bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, ali je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Druga žena s fotografije čak je tjedan dana bila smještena na hitnom prijamu, iako je, doznajemo od izvora bliskih udruzi Hitna uživo 194, u bolnici tada bilo 25 slobodnih kreveta.

Tek je nakon objave afere u medijima žena smještena na odjel.

Novinari su pitali ravnatelja Dujmenovića je li istina da je pacijentica umrla. “U tijeku je stručni nadzor i ne mogu davati daljnje informacije. Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka”, poručio je Dujmenović.

“Zbrinuti su taj dan”

Ravnatelj je, iako je trebao znati da je pacijentica preminula, medijima rekao kako su obje žene zbrinute.

“Iako je situacija bila ružna, svi teško bolesni pacijenti zbrinuti su taj dan i spašeni su im životi. Iako je to bila nelagoda za te pacijente, to je u tom trenutku bila neizbježna situacija. Na taj način spasili smo puno gori i puno lošiji scenarij, na taj način spašavali smo ljudske živote”, rekao je za Dnevnik Nove TV 19. travnja ravnatelj OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.