fbpx

PERNAR: “Sudovi su zauzeti progonom Franciškovića, Jurića i mene, pa nemaju vremena za likove poput Sablje”

Tomislav Sabljo ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 4.40 u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba, a mediji navode da je u njega pucao redar noćnog kluba. Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

“Za sada utvrđujemo sve okolnosti događaja, a o motivima još ne možemo razgovarati s obzirom da se još utvrđuju svi detalji događaja”, odgovorio je voditelj odjela za krvne delikte zagrebačke policije Miroslav Topić za Dnevnik HRT-a na pitanje novinara znaju li se motivi ubojstva nakon što su ispitali osumnjičenika, zaštitara Kristijana Knegu.

Na pitanje čiji je pištolj, budući da se u noćni klub ne može ulaziti s oružjem, a i zaštitari, prema zakonu, u klubovima ne nose oružje, odgovorio je da se utvrđuju detalji na koji je način uneseno oružje u noćni klub i na koji način je osumnjičeni došao do oružja, u posjed istog.

“U tijeku je i pregled snimke video- nadzora iz više objekata, radi se detaljna analiza koja će nam pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja”, dodao je Topić i napomenuo da ne može govoriti o svojstvu svih osoba koje su bile u klubu jer se još utvrđuju okolnosti.

“Ništa se ne može u ovako kratkom vremenu, slijedi istraživanje”, odgovorio je na upit novinara je li u klubu bilo i pripadnika specijalne policije.

Događaj je komentirao bivši saborski zastupnik Ivan Pernar:

– Duboko sam uvjeren u to da je redar iz Ritza pucao u samoobrani i da je Sabljo izazvao sukob.
Nije mi jasno na koju foru je taj čovjek uopće bio na slobodi s toliko kaznenih prijava i što naši sudovi rade.
Očito su zauzeti slučajem Marka Franciškovića, a nedavno su osudili i Marka Jurića. Sada su krenuli i s mojim progonom.
Vjerojatno zato nemaju vremena za bavljenje s likovima poput Sablje.
Ljudi nisu svjesni kakve sve probleme zaštitari trpe i kakvom su sve nasilju izloženi na svom radnom mjestu. To je težak posao i riskantan.
Čudi me da se sindikati koji predstavljaju zaštitare već nisu oglasili. Da kojim slučajem sretnem tog zaštitara stisnuo bi mu ruku i dao dubok naklon. Podrška i dečkima koji vode Ritz!’, komentirao je Pernar.