fbpx

PLENKOVIĆ U ZADRU: Nemojte konfabulirati HDZ i vladu

Danas se održava svečana sjednica Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Zadarske županije. Na njoj je sudjelovao i predsjednik vlade Andrej Plenković, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.

“Nama je bitno da se zakon donese u roku i da obnovimo povjerenje građana”, kazao je Plenković o izbornom zakonu.

Premijer je još jednom ponovio da se njegova vlada suočila s brojnim krizama i izazovima te da je osigurala mjere pomoći građanima.

“Oporba, koja nije niti jednoj od tih tema pridonijela, a pogotovo SDP, rekli su da će biti 400.000 nezaposlenih u vrijeme covid-krize”, kazao je.

“Izbori su za godinu i dva, tri mjeseca, što se sekiraju”, zaključio je tu priču Plenković.

O uhićenjima u aferi sortirnica

Osvrnuo se i na uhićenja vezana uz sortirnicu. “Da je ovaj iz Međimurja kojim slučajem bio član HDZ-a, ne bi bilo portala i naslovnica koji ne bi vrištali da je taj tip član HDZ-a. Ali gospoda iz oporbe su to elegantno prešutjela.”

“Kako se izbori približavaju, ta se vrsta medijsko-internetskog aktivizma sve više povećava”, dodao je premijer.

“Nemojte konfabulirati HDZ i vladu”, poručio je Plenković.

“Ova ista plačljiva oporba, kad sam ih zvao nakon izbora 2020. u vladu, ne u gužvu, u podrum u Slovensku, da se konzultiramo, što su napravili? Odbili, neće razgovarati s premijerom, to je ekipa o kojoj govorimo”, dodao je.

O web stranici za prijavu korupcije

Tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića dala je najjeftiniju ponudu na javnom natječaju za stranicu preko koje će se moći prijavljivati korupcija. Njegove ranije poslove s ministarstvom zdravstva je kritizirala i Državna revizija.

“To morate pitati Malenicu, to njegovo ministarstvo radi. Ja pojma nemam tko se javio na natječaj”, kazao je.