fbpx

PLENKOVIĆU OPET SMETAJU PITANJA O IZBORNIM JEDINICAMA: ‘To je efemerno pitanje’

Andrej Plenković danas je sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Zadarske županije. Tom je prilikom dao izjavu za novinare te komentirao prozivke oporbe oko HDZ-ove radne skupine koja radi na novom Zakonu o izbornim jedinicama. Naime, oporba traži da se osnuje stručna radna skupina u kojoj bi dio članova predložila i opozicija.

“Nama je bitno da se Zakon donese u roku”, kazao je Plenković uvodno.

“Meni je bitno, za razliku od oporbe, da smo dali nekoliko paketa za građane i gospodarstvo, da smo realizirali strateške ciljeve Vlade… dakle mi, a ne oni. Isto tako, meni je bitno da ćemo sutra u Stonu otvoriti preostali dio pristupnih cesta za povezivanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje, a to je Pelješki most… da ćemo zadržati investicijski kreditni rejting”, kazao je, među ostalim, premijer.

‘Što se sekiraju’

“Oporba, koja nije niti jednoj od tih tema pridonijela ništa, oni su, SDP osobito, skakali i vikali da će u vrijeme covida biti 400.000 nezaposlenih. A mi smo našim mjerama dali plaće za 800.000 radnika u privatnom sektoru, održali radna mjesta, omogućili gospodarstvu da premosti to…”, dodao je.

“Pitanje ovih radnih skupina su efemerna pitanja, procedura će biti normalna. A izbori su za godinu i dva, tri mjeseca, što se sekiraju?”, kazao je. Na pitanje novinarke je li demokratski da su u radnoj skupini za izborne jedinice članovi isključivo jedne stranke, kazao je: “Ja smatram da idete tim pitanjem u teški politički aktivizam jednog kruga medija. Sad su mi javili da se to događalo i maloprije u Saboru”.