fbpx

IZGLASAN PRORAČUN Rubeša izbačen nakon pitanja je li ih sram

Nakon izglasavanja proračuna Ante Rubeša AM izašao je za govornicu zbog čega je dobio dvije opomene. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić izbacio ga je sa sjednice nakon što je Rubeša pitao kolege je li ih sada sram.

Proračun 2023. je danas usvojen sa 20 glasova za, 2 suzdržana (vijećnici Botić i Biloglav) i 2 protiv glasa vijećnika AM Ante Rubeše i Roka Tadina.

Identično su glasali vijećnici na amandmane s tim da su neki vijećnici s NL Enia Meštrovića bili su suzdržani. duk su vijećnici SDP-a glasali kao i Klub HDZ-a na sve amandmane iz AM. Za amandman o KK Zadar, vijećnicima AM pridružio se nezavisni Dado Burčul.

“Prijedlog za stol za stolni tenis smo upgradeali i sada predlažemo gradnju dvorane za stolni tenis. Lignumu se za najam Bagata plaća 170 tisuća eura, za dvije godine najma može se sagraditi dvorana. Što se tiče pomoći za KK Zadar, za koji tražimo dodatnih 300.000 eura, ne znam zašto se pojedini ovako ponašaju. Sa svim političkim opcijama zainteresiranim za sudbinu kluba dogovoreno je da klub ima simboličnih 1% proračuna i sad kad smo ga depolitizirali treba mu dati šansu. Ulaganja u sport i KK Zadar su budućnost naše djece”, rekao je između ostalog Ante Rubeša.

Enio Meštrović je reagirao na tvrdnju Ante Rubeše kako je omogućio nastavak politike HDZ-a koju provodi 30 godina i njegovog amnestiranja, a radilo se o njegovom pristanku da se skinu 2 milijuna eura za KK Zadar, kako je bilo ranije dogovoreno s Nadzornim odborom kluba ali i predstavnicima klubova vijećnika. Protiv skidanja novca klubu bio je i nezavisni Dado Burčul.

“Gradonačelnik me pozvao i rekao da će klub dobiti milijun eura, rekao sam da ću podržati proračun. To je ono što je netko odbio u prošlogodišnjem rebalansu, a što je trebao dobiti ove godine. Hoće li mi odgovoriti Meštrović, Ćurković, Rubeša, gdje su nestala 2,5 milijuna kuna?”, pitao je Burčul.

Rubeša ne želi napustiti govornicu

Nakon desetominute pauze Ante Rubeša se nije htio maknuti sa govornice pa je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić donio  je odluku da se sjednica Gradskog vijeća prekine te nastavi u 14.30 sati. Ante Rubeša se ne želi maknuti s govornice te je poručio da ni nakon pauze neće otići.