fbpx

SIN U STRAHU OD DJEVOJČICE: Muškarac s pištoljem upao u zagrebačku školu: ‘E vidjet ćete vi Boga svoga!‘

Završetak školske godine i napetost oko finalnih ocjena kod đaka uvijek izazivaju nervozu, piše Jutarnji list.

Ne treba puno da usput neke vršnjačke nesuglasice dosegnu razinu nepodnošljivosti pa da se razgovor završi navodnom prijetnjom ili neprimjerenom komunikacijom među vršnjacima. I onda se na taj dijalog obavijen strahom đak potuži članovima svoje obitelji pa u školu stigne upravo jedan od roditelja s ciljem da riješi problem.

Nesvakidašnje scene uzrujanog muškarca odjevenog u službenu zaštitarsku uniformu i s pištoljem u futroli na remenu pod pazuhom odvijale su se u srijedu oko 15.15 sati u jednoj srednjoj strukovnoj zagrebačkoj školi.

Kako doznaje Jutarnji list, muškarac zaposlen u uglednoj zaštitarskoj tvrtki pojavio se na vratima škole koju pohađa njegov maloljetni sin.

Bio je vrlo nervozan dok je tražio razgovor s razrednicom, no tog trenutka od dežurne nastavnice dobio je odgovor da ne može razgovarati ni s kim jer nastava i školske aktivnosti traju.

To mu se nije svidjelo pa je navodno u prostorijama škole izustio: “E vidjet ćete vi Boga svoga”.

Kako je ušetao u školu, tako je iz nje nakon sedam minuta i izašao dok mu se pod miškom naziralo oružje. Mirno se udaljio po pristupnom kolniku škole sve do kombija i to, ni više ni manje nego blindiranog službenog s vidljivim obilježjima zaštitarske firme za koju radi.

U kombiju su ga, doznaje Jutarnji list, čekala dvojica kolega zaštitara jer su nakratko, radi njega i posjeta školi, skrenuli s rute tijekom pratnje novca i po povratku u bazu.

Škola je o svemu obavijestila policiju pa je muškarac uhićen na adresi stanovanja.

Noć je proveo na policiji, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, okidač za njegov posjet školi tijekom svog radnog vremena, što je očito unijelo nemir u školske hodnike, uslijedio je nakon što mu se sin navodno požalio da mu je jedna školska kolegica rekla da će ga prebiti.

Strah, opravdan ili ne, koji je osjetio zaštitarev sin u tom trenutku, privedeni muškarac opravdava, među ostalim, tvrdnjom “da ta djevojčica trenira borilačke vještine i da se zato njegov mali boji”.

Iz škole o navedenom slučaju nisu željeli govoriti te su novinare Jutarnjeg lista uputili na policiju, a iz PU zagrebačke na upit Jutarnjeg tek kratko kažu da su u četvrtak imali postupanje te da je kriminalističko istraživanje nad jednom uhićenom osobom u tijeku.

Sudeći prema svemu, muškarac će biti kazneno prijavljen za prijetnje smrću jer su “izvagali” cjelokupno njegovo ponašanje i težinu izrečenih misli, a po dovršetku istraživanja i pretresa doma bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Iz zaštitarske tvrtke kažu, pak, da su upoznati s privođenjem kolege te da će dva zaštitara, koji su bili u kombiju pred školom od 15.11 sati do 15.18 sati u srijedu kad im je rekao da je pozvan na informacije, biti ispitani.

Poslodavac uhićenog osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja te kaže da je privedeni zaštitar tog dana nastavio s obavljanjem redovnih zadaća, a smjenu je odradio uredno i u četvrtak, nakon čega je uhićen, piše Jutarnji list.