fbpx

BRITANSKI DAILY MAIL NAHVALIO ZADAR: “Ima prekrasne plaže, bogatu povijest i kulturu”

Britanski Daily Mail raspisao se o Zadru, opisujući ga kao “grad koji nudi obilje prekrasnih plaža s bogatom poviješću i kulturom”. Ističu kako je Zadar dobro povezan i s hrvatskim otocima.

“Bilo da tražite odmor pun avanture, miran odmor na plaži ili obiteljski odmor, u ovoj idiličnoj regiji možete savršeno provesti vrijeme. Od Zadra brzo možete doći i do otoka Ugljana ili Pašmana. Još savršenih plaža čeka vas na Dugom otoku, gdje ima i zelenila”, piše u tekstu.

“Obližnji otok je i Vela Sestrica, na kojem se nalazi svjetionik Tajer. Prošećite s fotoaparatom u ruci ili se potpuno isključite dok uživate u prirodi. Možete svratiti i do Silbe, Oliba i Vrgade”, dodaju.

Istaknuli Morske orgulje i Pozdrav suncu

Daily Mail piše kako Zadar ima “veličanstvene crkve iz srednjovjekovnog doba”, a kao posebnu atrakciju ističu crkvu svetog Donata.

“Divite se gradskim zidinama koje su na popisu UNESCO-ove baštine, a izgradili su ih Mlečani u 16. stoljeću. Prođite i kroz tržnice, prošetajte na suncu, razgledajte i manje poznate znamenitosti. Nemojte propustiti ni izvanredne umjetničke instalacije”, pišu. Ističu kako bi turisti u Zadru svakako trebali posjetiti Morske orgulje i Pozdrav suncu.

Pohvalili su i gastronomsku ponudu. “Sjednite u jedan od brojnih otmjenih restorana, uživajte u plodovima mora i najboljem lokalnom vinu”, piše u tekstu.

Dodaju kako prilikom posjeta Zadarskoj županiji svakako vrijedi otići i u Nacionalni park Paklenicu.