fbpx

Grmoja o napisima Nacionala: Krakovi afere idu do Plenkovića

“Koliko mi je poznato, Janaf bez problema ima kapacitet za njih. Samo da ne dovoze iransku naftu.”

To je, kako navodi tjednik Nacional, 30. svibnja 2022. u 19.12 sati, ministar gospodarstva Davor Filipović napisao i poslao putem aplikacije WhatsApp Goranu Husiću, jednom od protagonista plinske mega-afere.

Jedna je to od stotina poruka koje su u intenzivnoj izravnoj međusobnoj komunikaciji razmijenili ministar gospodarstva i čovjek koji je, prema sumnjama Uskoka, u plinskoj mega-aferi osobno profitirao 92 milijuna kuna, piše Nacional.

Filipović: Mirno spavam oko svega

Ministar Filipović oglasio se danas ustvrdivši da tjednik o njemu piše laži.

“Ne mogu komentirati poruke. Ni sa kim nisam komentirao cijene plina ni ne znam čega. Puno mi ljudi šalje poruke”. Odakle poznaje Husića, nije htio objasniti.

Na pitanje zašto bi netko izmislio poruke, rekao je: “To trebate pitati njih, ali postoji kontinuitet tjednika s brojnim lažima o meni. Mirno spavam oko svega”, kazao je ministar.

Aferu je komentirao i Nikola Grmoja iz Mosta.

“Jasno je da je u ovu aferu uključena i Plinara istočne Slavonije gdje je HDZ imao svoje kadrove. Sad vidimo da se Filipović dopisivao s ključnim akterima. Po informacijama koje ja imam, navodno su i brisane poruke od strane samog ministra ili od strane Husića, to ćemo vidjeti. Jasno je da se ovo nije moglo dogoditi bez znanja vrha, krakovi afere idu do Andreja Plenkovića”, rekao je, piše N1.