fbpx

Iz vlade tvrde da su ipak uspjeli potrošili sav novac za obnovu, ali ne žele otkriti za što

Za tri tjedna ističe produljeni rok u kojem Hrvatska mora iskoristiti sredstva iz Fonda solidarnosti, ukupno milijardu i tri milijuna eura. Vlada je nedavno objavila da će sav novac biti iskorišten, i za zagrebački, i za petrinjski potres. Donesene su i dvije nove odluke o preraspodjeli sredstava. No, detaljne podatke – koji je sektor koliko novca uspio povući – iz Vlade više nije moguće dobiti.

Baš neobično. Zašto se vlada ne bi željela pohvaliti ovim nevjerojatnim uspjehom. Jedino osim ako se ne radi o neistini?

A da zaista lažu govori podatak da je prije još samo 3 mjeseca ostalo nepotrošeno čak pola iznosa od1,03 milijarde eura koje joj je odobrio Fond solidarnosti EU.  Znači u 3 godine su potrošili pola i onda odjednom još pola u samo tri mjeseca!?

A na terenu- stanje isto.

U prvim odlukama otprije nekoliko godina točno se znalo koliko bi koji sektor trebao potrošiti. Odnosno koliko je, prema Vladinim planovima, europskih sredstava trebalo ići u, recimo, obnovu zdravstvenih ustanova, a koliko u obnovu škola, fakulteta itd.

Iz Vladinih nedavnih odluka to više nije vidljivo.