fbpx

DOVRŠETAK RADOVA NA KNEŽEVOJ PALAĆI Slovenski Kolektor koling d.o.o. dao najmanju ponudu

Izvođač će biti izabran prema kriteriju najniže cijene, ali tek nakon postupka pregleda i ocjene valjanosti pristiglih ponuda. Izabranog ponuđača potom još treba potvrditi Gradsko vijeće

Četiri ponude pristigle su na natječaj koji je Grad Zadar raspisao 25. siječnja 2016. godine za dovršetak radova na rekonstrukciji Kneževe palače, procijenjenih na 20 milijuna kuna. Otvaranje ponuda obavljeno je u utorak u Velikoj vijećnici Grada Zadra i to po prvi put preko internetske platforme Narodnih novina kako to od početka ove godine Zakon o javnoj nabavi propisuje.

Slovenska tvrtka Kolektor koling d.o.o. iskoristila je mogućnost za elektronsku dostavu dokumentacije za nadmetanje, dok su preostala tri ponuđača – Ingrad d.o.o. Zagreb, Zajednica ponuditelja Krekić Avangard d.o.o. Zadar, Inero d.o.o. Split i VGP d.o.o. Ljubljana te Teh-gradnja d.o.o. Zagreb potrebnu dokumentaciju dostavile klasičnim, “papirnatim” putem.

Kolektor koling d.o.o. dao je najmanju ponudu u iznosu od 19.214.227,75 kuna bez PDV-a, odnosno 24.017.784,69 kuna s PDV-om, a zagrebački Ingrad najveću s cijenom od 26.357.993,12 kuna bez PDV-a, a 33.572.491,39 kuna s uračunatim PDV-om. Zajednica ponuditelja – Krekić Avangard d.o.o. Zadar, Inero d.o.o. Split i VGP d.o.o. Ljubljana za ove radove istaknuli su iznos od 23.011.246,11 kuna bez PDV-a, odnosno 28.764.082,63 kune s PDV-om što je za svega 700 tisuća kuna više od ponude Teh-gradnje iz Zagreba koja je ponudila da će radove na Kneževoj palači napraviti za 22.416.764,22 bez, odnosno 28.020.955,27 kuna s uračunatim PDV-om.

– Postupak javne nabave se provodi kako bi se odabrao novi izvođač radova koji će nastaviti s izvođenjem radova na Kneževoj palači, a za koje su osigurana bespovratna sredstva iz EU fondova u sklopu projekta ‘Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače’. Odabrani ponuditelj, odnosno budući izvođač radova, bit će poznat tek po izvršenju postupka pregleda i ocjene ponuda. Izvršit će se rangiranje svih ponuda koje tijekom postupka budu ocijenjene valjanim, a sukladno tome bit će izabran i izvođač radova prema kriteriju najniže cijene, izvijestili su jučer iz Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra, napominjući kako izabranog ponuđača potom još treba potvrditi Gradsko vijeće.

Zadarsi list/ZDanas