fbpx

OPTUŽEN ZA SILOVANJE, PRIJETNJU I UBIJANJE ŽIVOTINJA Poznati nasilnik ponovno u akciji, izvadio oružje i hladnokrvno pucao u mačku

Mještani Kruševa pokraj Zadra u subotu poslijepodne svjedočili su nevjerojatnom prizoru u središtu mjesta kad je – vjerojatno pištoljem – zvjerski usmrćena mačka.

Nakon što je izišao iz automobila, mladi muškarac je, naočigled šokiranih mještana, u mirno subotnje poslijepodne izvadio oružje i hladnokrvno pucao u nesretnu životinju koja mu se našla na putu.

Nakon što je pospremio oružje, sjeo u automobil i odvezao se u nepoznatom smjeru, cijeli slučaj je prijavljen policiji, koja je dan kasnije, za zvjersko ubojstvo životinje osumnjičila 25-godišnjaka. Mladić je priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji ga je nakon ispitivanja pustio na slobodu.

U istrazi, naime, nije pronađeno oružje iz kojeg je 25-godišnjak to poslijepodne pucao, pa je naložena analiza kojom bi se trebalo utvrditi postojanje mikroskopskih čestica baruta na njegovim rukama.

– U subotu oko 14 sati dojavljeno je da je netko iz vatrenog oružja usmrtio mačku. Dan kasnije uhićen je 25-godišnjak koji je uz kaznenu prijavu zbog ubijanja i mučenja životinja priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru – kazao je kratko Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

Ono što se pokazalo kao još šokantnija činjenica jest da je riječ o počinitelju koji iza sebe ima jednako okrutna i teška kaznena djela, koja ga, očito, nisu spriječila da počini novo. Još svježi sumanuti čin, kako neslužbeno doznajemo, Bruno K. iz Pridrage, počinio je u jeku postupka na zadarskom Županijskom sudu gdje mu s još četvoricom sumještana traje postupak za serijsko silovanje 17-godišnje zadarske maturantice.

Brutalno kazneno djelo počinili su nakon što su proveli subotu navečer s djevojkom u nekoliko zadarskih kafića i zatim otišli u noćni klub na plaži Kolovare. Jedan od njih djevojku je namamio van i pored kluba s njom imao spolni odnos bez njezina pristanka.

Nakon toga se vratio u klub i pozvao ostalu četvoricu da učine isto što je i on učinio. Oni su izišli za njim i seksualno iživljavanje nad djevojkom se nastavilo. Suđenje je cijelo vrijeme zatvoreno za javnost, iako se postupak, kako doznajemo, bliži kraju.

Nekoliko mjeseci prije nezapamćene okrutnosti nad maloljetnom Zadrankom, 25-godišnjak je k tome sa dvojicom sumještana ukrao i ubio bređu kobilu u vlasništvu 37-godišnjeg Modričana Petra Kneževića, a vrhunac zvjerstva se dogodio nakon što su ždrijebe odbacili i po njemu skakali.

Vlasnik kobile alarmirao je policiju u Obrovcu koja je puna tri mjeseca slagala mozaik i tražila konjokradice. Uspjeli su im ući u trag zahvaljujući svjedočanstvima lokalnog stanovništva koji su pomogli istražiteljima opisom automobila koji je tog dana kružio opustjelim Velebitom.

Godinu ranije Bruno K. je na zadarskom sudu osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca zbog prijetnji smrću vozaču s kojim se posvađao na cesti između Pridrage i Karina. Pred suprugom i dvoje maloljetne djece govorio mu je da će ga zaklati, što je šokirani muškarac prijavio policajcima.

– Kako voziš, luđače? Izađi van da te koljem! Pokazat ću ja tebi… Zapamtit ćeš ti mene… – dio je repertoara koji je usred dana izgovorio tada 21-godišnji Bruno K. na lokalnoj cesti između Karina i Pridrage nakon izbjegnutog sudara.

Zbog čega 25-godišnjaku dosad nije bila aktivirana uvjetna kazna, i što je sa sudskim postupkom zbog ranijeg ubojstva i mučenja životinje jučer se do zaključenja broja nije moglo službeno doznati.

Slobodna Dalmacija/ZDanas