fbpx

Napadač iz Munchena žrtve preko Facebooka mamio u McDonald`s? “Ubijao je djecu, nisu mogli pobjeći”

SATIMA je Njemačka živjela u strahu. Nakon pucnjave u minhenskom shopping centru, u kojoj je ubijeno devet osoba, policija je oko dva sata ujutro obavila da je počinitelj mrtav.

Kako su potvrdili, ubojica je 18-godišnji Iranac s dvojnim državljanstvom – njemačkim i iranskim. Policija je pretražila njegov stan, u kojem je u Munchenu živio sa svojim roditeljima.

Ubojica je s roditeljima živio u Maxvorstadtu, dijelu Munchena, gdje je išao i u školu. Njegovi susjedi jučer ga, kako pričaju za Blic, nisu vidjeli cijeli dan.

“Živio je ovdje blizu mene. Viđao sam ga tu i tamo i ne mogu reći da sam ga zapravo poznavao. Moj prijatelj mu je bio školski kolega i rekao mi je da je bio miran tip. Prepoznao ga je na snimkama napada koje su se pojavile na internetu”, priča susjed ubojice za Bild.

Susjedi su, prepoznavši napadača na snimkama, odmah sve prijavili policiji. Otac napadača priveden je u policijsku postaju na ispitivanje.

Namamio žrtve preko Facebooka?

Lokalni mediji javljaju da je ubojica identificiran kao Ali Sonboly, sin taksista koji je radio u jednoj trgovini u Munchenu. Policija zasad nije ptovrdila te informacije.

S druge strane, policija istražuje navode da je ubojice žrtve namamio u McDonald`s, u kojem je krenula pucnjava, preko lažnog profila na Facebooku. Navodno je napisao da svu djecu čeka besplatna hrana.

Svjedokinja identificirana kao Loretta CNN-u je ispričala detalje pucnjave u McDonald`su. “Ubijao je djecu. Sjedili su i jeli u McDonald’su, nisu mogli pobjeći”, ispričala je.

Policija još uvijek nagađa o motivima napada. Svjedoci su za lokalne medije ispričali da je tijekom pucnjave vikao “jebeni stranci”, dok drugi javljaju da je vikao “Allahu Akbar”.

Izvor: Index.hr/ZDanas