fbpx

MARJANA BOTIĆ-AKCIJA MLADIH ZADAR Tko na malom padne, kako bi se tek na većem razbio?

Marjana Botić, vijećnica Akcije mladih Zadar, uputila je priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti:


Akcija mladih je u ime Jedine opcije; koalicije Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, Frankera i Akcije mladih uputila službeni prigovor Etičkom povjerenstvu za izbore Državnog izbornog povjerenstva, zbog zloupotrebe ministarstava pod tehničkom Vladom hdz-a i Mosta.

Čelnik stranke hdz Andrej Plenković se u sklopu vlastite izborne kampanje reklamira putem elektronske pošte službenih adresa javnih institucija Republike Hrvatske!

Kao i neke druge javne službe primjerice HGSS koji je također reagirao, takvo reklamiranje u Jedinoj opciji smatramo apsolutno nedopustivim.

Naravno da je Andrej Plenković isti je dan dobio odgovor poslan na njegovu službenu poštu navedenu u reklami i od strane osobe koja nas je upozorila da se službene adrese javnih institucija koriste za promidžbu hdz-a, citiramo: „Javna institucija u kojoj radim meni nikada nije poligon za iskazivanje političkih stavova i smatram izuzetno neprimjerenim da je vaša opcija iskoristila službeni mail javne institucije za promidžbu – što smatram zloupotrebom! O tome ću izvijestiti etičko povjerenstvo za izbore i poslati primjedbu Državnom izbornom povjerenstvu!“.

Slične protestne mailove prema našim saznanjima, dobio je od najmanje još dvije osobe.

Zato je još gore što se Andrej Plenković u dnevniku jedne nacionalne televizije na pitanje o takvim elektronskim reklamama izjasnio da se „šalju samo na privatne adrese“. To je notorna laž i može se lako provjeriti u nastavku ove objave gdje šaljemo sporni mail poslan od strane hdza, na službenu adresu u javnoj instituciji, na što bez greške upućuje domena „hr“ . (Takvo što zna svatko pa sigurno i europski diplomat kao što je Andrej Plenković, osobito što je dodatno upozoren i od samih primatelja/korisnika službene pošte).

Akcija mladih uvjerena je da se u sustavu europske administracije u kojoj je Andrej Plenković proveo veći dio svog radnog vijeka, nikako ne bi moglo dogoditi da jedna stranka zloupotrebi dostupnost službenih adresa preko ministarstava u kojima trenutno obnaša tehničku vlast za izbornu promidžbu!

To jasno pokazuje koliko je stranka hdz i sam njen čelnik sklon pasti i na malim stvarima, pa se pitamo kako je tek na većim? Da nije tragično bilo bi smiješno da takva stranka i njen čelnik koriste slogan „vjerodostojno“. A lažu. I zloupotrebljavaju dostupnost ministarstava za vlastitu korist.

Koalicija Jedina opcija u kojoj je Akcija mladih član uvijek i svugdje na “malom” kao jednako na velikom sprječava zloupotrebu sustava za privatne i stranačke probitke, jer smatramo da građanke i građani Hrvatske napokon zaslužuju vlast koja će služiti dobrobiti građanki i građana Hrvatske, a ne zloupotrebljavati i kršiti zakonske i moralne norme Republike Hrvatske na štetu građana i Hrvatske.


Glavni tajnik Akcije mladih
/U ime Jedine opcije; koalicije Živog zida, Promjenimo Hrvatsku, Frankera i Akcije mladih/

Etičko povjerenstvo za izbore
Hrvatski sabor, dvorana Eugena Kvaternika,
Trg sv. Marka 6
10000 Zagreb

Zadar, 5. rujna 2016.

Predmet: Korištenje domena javnih institucija za promidžbu čelnika stranke HDZ smatramo zlouporabom sustava, te tražimo objašnjenje i zaustavljanje takvih aktivnosti

Poštovane članice i članovi Etičkog povjerenstva,

Jedina opcija koalicija Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, Frankera i Akcije mladih dužna je uputiti prigovor Etičkom povjerenstvu za izbore u kojem traži objašnjenje i trenutno zaustavljanje zloupotrebe službene elektronske pošte za potrebe izbornog reklamiranja HDZove kampanje, odnosno reklamiranja njihovog čelnika Andreja Plenkovića na službenim elektroničkim adresama javnih institucija!

 Prosvjedni odgovor na neprimjereno reklamiranje također je upućen direktno oglašivaču; koaliciji okupljenoj oko slogana “VJERODOSTOJNO”  i osobno na čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića koji se reklamira u spornom mailu i od strane osobe korisnika službenog maila zaposlenog na javnoj instituciji koja nas je i upozorila da  HDZ zloupotrebljava omogućen pristup službenim adresama javne institucije.
U nastavku ove objave šaljemo Vam kopiju elektroničke pošte upućene djelatniku na javnoj instituciji.
Molimo da nam uputite objašnjenje na koji je način stranka hdz došla do popisa elektroničkih adresa djelatnica/ka javnih institucija budući da sumnjamo u zloupotrebu ministarstava pod tehničkom Vladom koalicije iste stranke i Mosta.

Srdačno Vas pozdravljamo,
U ime koalicije Jedina opcija glavni tajnik Akcije mladih

Bojan Kurelić, mob: 0913456714
Sadržaj sporne elektronične pošte:
From: Jelena, HDZ [mailto:noreply@hdz.hr] 
Sent: Wednesday, August 31, 2016 8:42 PM
To: mbotic@unizd.hr
Subject: Aplikacijom smo pokrenuli novi tehnološki trend u komunikaciji s građanima.