fbpx

FINANCIRANJE EUROPSKE UNIJE Zadar će dobiti novi poduzetnički inkubator

Zadar će dobiti novi poduzetnički inkubator, a gradnja će se financirati najvećim dijelom europskim novcem. Trenutačno se razrađuje idejni koncept, a do kraja godine trebala bi biti pripremljena i dokumentacija za izradu glavnoga projekta. Osim toga i postojeći inkubator ide u rekonstrukciju

Poduzetnički inkubator kao prvotni koncept prerastao je samoga sebe i vrijeme je za novi iskorak, a to znači – novi inkubator. U skladu sa strategijom razvoja Grada Zadra novi inkubator zamišljen je kao podrška djelatnostima više dodane vrijednosti – otkriva Alan Kociper direktor gradske tvrtke Inovativni Zadar:

Informatičke djelatnosti, nekakve kreativne industrije…znači sve ono što daje veću vrijednost kroz nekakav rad. Najbolji primjer su informatičke tvrtke koje mogu izraditi software za različite potrebe.

Novi inkubator trebao bi niknuti na gradskom zemljištu:

To bi bilo tamo gore iznad, laički rečeno, dvije pumpe i iznad bivšeg Mercatora, tamo imamo jedan vrlo zgodan teren.

A na starom terenu postojeći inkubator ide u rekonstrukciju. Sobe za sastanke, dvorana za seminare i edukacije pa i mali ugostiteljski objekt – sve to nedostaje inkubatoru na Novom Bokanjcu koji je od izgradnje 2007. stalno popunjen.

Što se tiče obnove postojećeg inkubatora tu je projekt završen, on je uredno prijavljen na natječaj ministarstva koji je bio 31.12. za financiranje iz strukturnih fondova. Novi inkubator – sad smo u fazi razrade nekakvog idejnog koncepta, idejnog rješenja i nadamo se da bi do kraja godine mogli imati idejno rješenje za raspisivanje natječajne dokumentacije – kazao je Kociper.

Tvrtka Inovativni Zadar, u 2017. priprema niz razvojnih projekata ne samo za poticanje lokalnog poduzetništva, nego i za i razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija i projekta za potrebe lokalne uprave. Prvenstveno se to odnosi na Grad Zadar i njegova trgovačka društava i ustanove.