fbpx

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA Po nalogu europskih tužitelja uhićena šefica iz HAMAG BICRO-a – članica je HDZ-a

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Kako doznaje Index, članica HDZ-a Magdalena Dovečer je kao zaposlenica HAMAG BICRO-a i voditeljica službe za koordinaciju namještala natječaj za svog rođaka Tihomira Pajića, koji je vlasnik obrta Studio P.

EPPPO se obratio priopćenjem
Ured europskog javnog tužitelja izvijestio je da u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje.

Nakon ispitivanja slijede odluke o daljnjem postupanju.

U kratkom priopćenju Ured europskog tužitelja izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.


VUČETIĆ: Sve dok HDZ upravlja Hrvatskom, Hrvatska nije država nego posjed HDZ-a