fbpx

Novi šok za obitelj Milda: Amerikanci traže dodatnih 50 tisuća dolara!

Nakon što se cijela Hrvatska ujedinila i skupila više od milijun kuna, na e-mail majke Anite Milde stigla je nova poruka u četvrtak. Iz čikaške bolnice traže dodatnih 50.000 dolara, odnosno 300.000 kuna.
Objasnili su da je dodatni novac potreban da bi Stephanie imala sve što joj je nužno na operaciji i na oporavku. Ako ne bude potrebe, bolnica će obitelji vratiti novac. Podsjetimo, mala Zadranka boluje od Arnold Chiarijeve malformacije, odnosno prijeti joj urastanje kostiju u mozak. Dosad je prikupljeno više od 1,400.000 kuna.
Sad smo odlično! Imali smo padova i prepreka, ali nismo se dali. Došli smo blizu kraja zahvaljujući prijateljima, rekao je tata Ivica.
– Iskreno, očekivao sam ovoliko ljudi na koncertu u Višnjiku. Od prodaje ulaznica prikupili smo više od 267.000 kuna, pa sada imamo ukupno 1,400.000 kuna, no to još nije dovoljno jer nam nedostaje oko 400.000 kuna za sav trošak – ispričao nam je Vlatko Štrbac, koji je sa svojom udrugom Zara organizirao humanitarni koncert za malu Stephanie. Dodaje kako je samo za dobivanje vize potrebno 300.000 jamstava jer djevojčica drukčije neće moći na skupu operaciju u Chicago. Štrbac se sa svojom ekipom uključio u akciju prije gotovo pola godine, kad je čuo za rijetku bolest od koje djevojčica boluje. Preko poznanstava je došao do instituta u SAD-u, čiji su liječnici specijalizirani za takve slučajeve, pa su tako i došli do liječnika u Chicagu koji će operirati djevojčicu. Roditelji su već prije poslali svu dokumentaciju. U ponedjeljak trebaju doći po vize u Zagreb, a već u utorak lete u Ameriku.
I Splićani su se uključili u akciju. Jučer su cijeli dan skupljali priloge na rivi. Diana Šimac Materić je sve organizirala, a prilozi su od 1 do 200 kuna. U zoru je na rivu došao umirovljenik s punom šakom kovanica za malenu Stephanie…

Roditelji su sami tražili da im kći ide na operaciju u SAD

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove operacije u inozemstvu jer, kako kažu, roditelji nisu pokrenuli upravni postupak te nemaju preporuku neurokirurga, nego su sami ispunili zahtjev.

Unatoč krađi uspjeli su nabaviti dokumente za vizu

Policija još nije našla lopova koji je bešćutno ukrao torbu s 40.000 kuna i dokumentima. Tata Ivica je bio u restoranu u Zadru u utorak. U međuvremenu su oni prikupili sve dokumente potrebne za dobivanje vize.

Ako želite pomoći malenoj Stephanie, svoj doprinos možete uplatiti na žiroračun Erste banke:

2402006-1031262160 s pozivom na broj 3102360581 i naznakom za Stephanie Milda

Za uplate iz inozemstva potrebno je napisati Croatia, S.W.I.F.T CODE ESBCHR22, IBAN HR8924020063102360581.