fbpx

Meri Matešić izabrana pred dva ključna turistička događaja

Iako je bilo puno spekulacija o tome tko će biti izabran na mjesto direktora HTZ-a, pa i hoće li Niko Bulić ostati i nadalje na toj funkciji, pravih saznanja nije bilo gotovo do zadnjeg dana.

Ime Meri Matešić nije se spominjalo ni u kuloarima. Tek u naznakama od pred nekoliko dana kada su turističke profesionalce i poznavatelje prilika, pa i one iz Zadra, propitivali znaju li tko se iz Zadra javio na natječaj. Najtočnije bi bilo kazati do predzadnjeg, a ne zadnjeg dana. Naime, dan prije izbora u ponedjeljak popodne većina je profesionalaca već znala da bi Meri Matešić trebala biti izabrana, a što je riješeno u utorak navečer.

Povjerenstvo za izbor direktora u sastavu: Veljko Ostojić, Željko Kukurin i Vlado Lučić sastalo se 26. rujna te je utvrđeno da među pristiglim prijavama njih osam zadovoljava uvjete propisane Zakonom i Pravilnikom, dok njih šest nije zadovoljilo uvjete. O njihovom prijedlogu za Turističko vijeće nije se, dakle, čulo do dan uoči izbora, što je u Hrvatskoj iznimna rijetkost.

– Mogu samo ponoviti zahvalu gospodinu ministru i Vijeću na izboru i na time ukazanoj časti i povjerenju. Ispred nas je puno posla na raznim projektima, prije svega promocije i pozicioniranja Hrvatske na svjetskom i europskom turističkom tržištu. Čeka nas i restrukturiranje sustava turističkih zajednica u cjelini radi što veće učinkovitosti i profesionalnosti. Slijedi nam izrada programa rada i implementacija Operativnog marketing plana koji smjera k novim izazovima i metodologijama, kazala nam je Meri Matešić, novoizabrana direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, trenutačno na funkciji šefice ureda Hrvatske turističke zajednice u Londonu, a koji pokriva područje Velike Britanije i Irske.

– WTM je projekt koji treba odraditi i on je već da kažem i fizički tu i na njemu već radimo i ja i suradnici ovdje u Londonu, kao i ljudi u Glavnom uredu u Zagrebu, važnost je WTM-a tradicionalno snažna u turističkom svijetu i svakako ćemo ga dovršiti, kazuje Matešić.

WTM u Londonu prva je najvažnija godišnja smotra turističkih profesionalaca u Londonu na kojoj se desetljećima definiraju i određuju temeljni parametri i zadaće buduće sezone.

No Meri Matešić ćemo na novoj dužnosti svakako vidjeti na javnoj sceni i prije toga. Naime, središnje godišnje okupljanje turističkih profesionalaca u Hrvatskoj, uključujući i njihov susret s Vladom RH kao i dodjele nagrada najzaslužnijima za sezonu, zakazano je za 18. i 19. listopada u Dubrovniku.

– Gospodinu Niki Buliću zahvaljujem na dosadašnjoj i podršci i suradnji kroz niz godina, kazala nam je Matešić, odgađajući duge razgovore i najave aktivnosti za nadolazeća vremena.

Izvor: Zadarski list