fbpx

Pronađeno računalo s tajnama Bajićevog DORH-a

Petnaest dana policija je tragala za laptopom Državnog odvjetništva, koje je na kraju i pronađeno kod lopova koji, navodno, nisu ni znali čije im je prijenosno računalo u rukama. Jutarnji list javlja kako je laptop ukraden zamjeniku državnog odvjetnika Draženu Jeleniću, tužitelju Hrvoja i Novice Petrača i najbližem suradniku glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića

Ukradeno računalo lopovi su predali jednom od svojih jataka koji je organizirao skidanje šifrirane zaštite, ali to nije uspio učiniti jer ih je policija uhitila.

Zagrebačka je policija jučer službeno potvrdila da su kriminalistički obradili dvojac koji se dovodi u vezu s krađom. Neslužbeno, radi se o Ivi J. i Omeru C. Lopovi očito nisu imali pojma što su ukrali, i koliko su neki ljudi iz podzemlja spremni dati za podatke iz memorije računala.

Jutarnji list piše kako je računalo pronađeno kod ‘stručnjaka’ koji je dobio zadatak provaliti šifru kojom je laptop bio zaštićen. No, policija tvrdi da su mu policajci zakucali na vrata prije obavljena posla.

Ivo J. i Omer C. (jedan od njih ima već 130 kaznenih prijava) prije toga, u hotelu Regent Esplanade, ukrali novčanik umirovljenom časniku američke vojske, navodno članu izaslanstva koje je tu imalo sastanak s ljudima iz MORH-a. Policajci su, nakon obrade krađe tog novčanika, shvatili da imaju i kradljivce laptopa.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, i njih dvojica su u jednome trenutku shvatili da su ukrali nešto što prelazi njihove mogućnosti, a zbog čega bi mogli imati mnogo problema te su postali kooperativni.

Izvor: tportal.hr