fbpx

S Umagom počeo i završio niz nepobjedivosti

Veliki niz nepobjedivosti na domaćem terenu rukometaši Biograda počeli su upravo protiv Umaga koji su prošle sezone (19. studenoga 2011.) u 11. kolu kod kuće pobijedili 34:31. Nakon toga u 11 domaćih nastupa deset puta su pobijedili, a jedina momčad koja je u tom razdoblju uspjela ostati neporažena na parketu biogradske dvorane bila je Moslavina (28:28). No svakoj tradiciji, pa tako i onoj biogradskoj, dođe kraj. U odličnoj utakmici, koja je bila u rangu Premijer lige vodeći Umag sačuvao je stopostotni učinak nakon što je u završnici uspio slomiti odličan otpor biogradskog sastava. Bolja fizička pripremljenost gostiju u ključnim se trenucima pokazala presudnom, a Biograd je drugu utakmicu zaredom izgubio nakon odličnog prvog poluvremena. U prošlom kolu u Čakovcu igrači Tomislava Šarića fizički su potpuno pali sredinom drugog poluvremena, a slično se ponovilo i u subotu navečer protiv Umaga. Imali su domaćini u drugom poluvremenu dvaput četiri gola prednosti (23:19, 24:20), ali u posljednjih desetak minuta, u kojima su postigli čak devet golova, Umažani su razbili sve nade Šarićevih igrača koji posljednje tri minute nisu postigli pogodak. Od 27:25 za domaće u 52. minuti Umag je otišao na plus jedan (27:28), Markić i Buovac potom dvaput izjednačuju rezulatat. Ipak, golovima Bišnjaka i Severa gosti odlaze na konačnih 29:31. O tome koliko za konkurenciju znači osvojiti bodove u Biogradu potvrđuje i tekst na jednom regionalnom istarskom portalu ta koji je Umag nakon preksinoćnje pobjede “gotovo sigurno osigurao promociju u viši rang”. Naravno, Umag ništa nije osigurao jer je do kraja sezone još 20 kola, no pobijediti Biograd u gostima pravi je kapitalac za sve. Dakako, i za Umag.

BIOGRAD – UMAG 29 (18):31 (16)
BIOGRAD NA MORU – ŠSD. Gledatelja: 200. Suci: Mandić (Solin) i Žanko (Sinj).

BIOGRAD: Tomić, Morović, Nakić 2, Galešić 3, Petrović, Mikulić, Troskot, Buovac 6, Knežević, Ćapeta, Punoš 2, Katuša, Duvnjak 2, Zorica 4, Markić 10 (1). Trener: Tomislav Šarić.

UMAG: Marinković, M. Matošević, Ravnić, Sever 5, Iv. Lovrić, Turković, Bošnjak 7, Dizdar 4, Jakupović, Stapar 2, T. Matošević 5, Modrušan, Pahanić 6 (5), Burnić. Trener: Ivan Božić.

Sedmerci: Biograd 1 (3); Umag 5 (5)

Isključenja: Biograd 14 minuta (Buovac 2+2, Punoš 2+2, Duvnjak, Zorica, Markić); Umag 16 minuta (Dizdar 2+2+2, Bošnjak 2+2, Sever, M. Matošević, Pahanić).

Crveni karton: Dizdar (60′).

Izvor: zadarskilist.hr