fbpx

Struka se složila – Zadar izgleda sve bolje

Podignuli smo formu u odnosu na početak sezone koji smo dočekali s nedovoljno pripremnih utakmica – smatra Mazija

Nakon utakmice pred novinare su izašli treneri Edi Dželalija i Marija Mazija te Lara Nikpalj.

– Očekivala sam više od ove utakmice koju je odlučio naš loš početak. Previše smo respektirali protivnika umjesto da smo razmišljali o svojoj igri – rekla je Nikpalj s kojom se dijelom složila i Mazija.

Trenerica Zadra kaže da se samo tako može objasniti toliko promašenih zicera njezine ekipe u prvom poluvremenu, posebno u početku utakmice.

– Svojim igračicama mogu zamjeriti samo lošiji početak utakmice u kojem smo promašili četiri čiste kontre. Za to postoji i razlog jer svi znamo kakva je ekipa Jolly s kojim je teško igrati kad ubaci u petu brzinu. Raduje me što smo na periode igrali dobro i tada smo participirali i u obrani i u napadu. Veliki nam je problem bio pokriti Lucu Ivanković, odnosno njen skok, posebno u prvom poluvremenu – kaže Mazija i zaključuje:

– Podignuli smo formu u odnosu na početak sezone koji smo dočekali s nedovoljno pripremnih utakmica. U tom smislu bitna nam je svaka utakmica, pa i protiv Jollyja u kojoj se pobjednik praktički znao već na početku.

Edi Dželalija smatra da je Jolly u Zadru odigrao najbolju utakmicu u sezoni.

– Zadar nas je namučio i natjerao da odigramo maksimalno. Čini mi se da još uvijek igramo u trećoj brzini te smo nekim svojim glupostima u jednom trenutku dopustili Zadru povratak u utakmicu. Osim toga, Zadar je imao veliku želju i borbenost i od tuda njihova prednost u ukupnom broju skokova, ali i desetak šutova više. Mi smo se u tim pojedinim situacijama ponašali kao promatrači na terenu – izjavio je Dželalija i pohvalio domaći sastav:

– Zadar je odigrao mnogo bolje nego na turniru u Šibeniku pred početak sezone. Iako nemaju klasičnog centra Zadranke su igrale jako dobro i ja im želim da se kao ekipa nastave razvijati u tom smjeru. Svakako su na dobrom putu.

Izvor: Zadarski list