fbpx

Zadrani bez poraza kreću na Konikom

Manje-više sve je bilo jasno u dvoboju Zadra i Grmoščice nakon prve izmjene. Nakon druge Zadrani su vodili 3:1 i imali 111 drva viška. To je bilo neuhvatljivo, iako su nakon toga i u trećoj izmjeni kuglači iz Mocira dominirali i u konačnici završili dvoboj s pobjedom od 7:1.

Počeo je trener Šime Mijolović s dva standardna igrača, Lukom Ukalovićem i Hrvojem Marinovićem. I njih dvojica odigrali su fantastično. Dok je Ukalović rušio velikih 638 drva protiv iskusnog Bore Juričevića i slavio s 3:1, Marinović je bio maestralan i sa 649 drva nije dao niti malo šanse svom protivniku. Nakon što je Zadar poveo s 2:1 i već tada imao veliku prednost u drvima, moglo se lakše disati, jer za pobjedu protiv sasvim solidne Grmoščice nije bilo potrebno mnogo. Kada je i Stanko Čota odigrao svoj najbolji meč u sezoni, bilo je jasno da će Zadar nastaviti svoj pobjednički niz. Jedini poraz je doživio tada Kostadin Manev, protiv kojega je Milan Uzelac odigrao jako dobru partiju srušivši 637 drva. Iako je posljednja izmjena bila samo formalnost, Mario Baljak i Luka Bolanča su se potrudili da rezultat bude što veći u korist Zadra. Nešto slabije je odigrao Baljak, koji nije imao svoj dan, dok je novu dobru utakmica imao Bolanča koji je, pokazuje se, zaista pravo pojačanje za zadarski sastav. Cijelo peto kolo kuglačkog prvenstva proteklo je bez ijednog iznenađenja. Do očekivanih pobjeda stigli su svi favoriti, tako da se redoslijed na vrhu nije mijenjao. I dalje vodi trio Konikom Osijek, Zaprešić i Zadar, koji u pet kola nije ostvario niti jedan poraz, no to će se promijeniti nakon idućeg kola, kada Zadrani gostuju kod Konikoma u Osijeku.

ZADAR – GRMOŠČICA 7:1
Marinović – Katić 3:1 (649 – 597), Ukalović – Juričević 3:1 (638 – 605), Čota – Kučan 4:0 (626 – 574), Manev -M. Uzelac 1:3 (611 – 637), Baljak – N. Uzelac 3:1 (599 – 580), Bolanča – Pridl 3:1 (643 – 587)

Izvor: zadarskilist.hr