fbpx

ZANIMLJIVO: Što je dug Grada veći – veća je i jelka!

Danas, oko 15 sati, na Narodnom trgu, postavljena je ovogodišnja jelka. Visoka je 18 metara i time najveća do sad. Ne možemo se oteti dojmu da je jelka svake godine sve veća što ujedno prati i trend rasta duga Grada Zadra.

Naime, prema podacima Upravnog odjela za financije Grada Zadra, dug prema proračunskim korisnicima povećan je na 88 milijuna kuna. Isti iznos podvučen je krajem prošle 2011. godine, a šest mjeseci ranije dug je, prema podacima iz istog izvora, iznosio “samo” 41.7 milijuna kuna. Konkretno, novih 46.3 milijuna duga u samo šest mjeseci!

Valjda iz straha da ga se ne prozove Grinčem, gradonačelnik nakon pretjerane brige za svoje službene vozaće kojima je pokušao kupiti “siguran” automobil od 340.000 kuna, sada ne želi uništiti u ovoj krizi kakav takav božićni duh pa isti valjda krpa visinom jelke na Narodnom trgu po sistemu “kruha i igara” s tim da je sve manje kruha, a sve više zakulisnih igara.

Grad Zadar godišnje za ukrašavanje grada, kupovinu novih ukrasa te skladištenje istih izdvaja iznos od 300.000 kuna – skoro dovoljno za jedan dobar i “siguran” automobil.

Eto, baš šteta!

Z.B.