fbpx

Karamarko u Zadru – kandidat još nepoznat

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, sastao se jučer sa županijskim čelnicima stranke u Zadru kako bi raspravili strategiju za najavljene lokalne izbore.

Do njega je stajao Božidar Kalmeta, ali je šef stranke odbio reći koji su mogući kandidati osim što je ponavljao da je uvjeren u izbornu pobjedu svoje strane i to ne samo na ovom području. Neodlučnost ili skrivanje pravog kandidata do samog kraja, koliko god to izgledalo kao taktiziranje, u ovoj situaciji djeluje da HDZ nije siguran u izborni uspjeh te kalkulira sa kandidatom na kojeg sutra može prebaciti odgovornost za izborni neuspjeh.

Tomislav Karamarko se u svojim govorima čini kao pati od apsolutne amnezije posljednjih desetak godina što je zapravo vrlo čudno s obzirom na prirodu posla kojom se bavio u tom razdoblju. Milanoviću je poručio da “ako Boga pozna” počne raditi svoj posao te izjave tipa kako je svjestan da u devet mjeseci nisu od Hrvatske mogli napraviti Švicarsku, ali zašto su se onda pojavili u politici ako ne znaju što im je raditi, spada u jeftinu predizbornu demagogiju. Takva izjava čelnika HDZ-a koji očito želi zaboraviti da je HDZ vladao zadnja dva mandata, čije rezultate gledamo i plaćamo danas. Karamarko uporno želi pripisati katastrofalno stanje u gospodarstvu koaliciji koja je nepunu godinu dana na vlasti podcjenjujući očito inteligenciju prosječnog građanina Hrvatske.
Karamarko je također iskorisitio svaku priliku da ponovi kako ne vjeruje u ankete u kojima SDP-u raste popularnost.

Z.B.