fbpx

Na čelu krima Zrinko Perica, zamjenik načelnika i dalje Marko Buljat

Iako su se kao najizvjesniji kandidati za voditelja kriminalističke policije spominjali Romano Landeka i aktualni načelnik Gašpar Begonja, neslužbeno doznajemo kako bi danas u tu vruću fotelju trebao sjesti Zrinko Perica, inspektor Odsjeka kriminaliteta droga

 Nakon imenovanja načelnika Policijske uprave zadarske, a potom i načelnika svih 11 policijskih postaja, danas bi trebala biti poznata i službeno potvrđena imena voditelja najvažnijih službi i odjela unutar PU.

Svakako, s najviše očekivanja iščekuje se ime načelnika, odnosno voditelja službe kriminalističke policije, odjela koji se zbog važnosti smatra “motorom uprave”. Iako su se u kuloarskim pričama kao najizvjesniji kandidati spominjali Romano Landeka i aktualni načelnik Gašpar Begonja, koji je još prije dvije godine na toj poziciji zamijenio prijevremeno umirovljenog Antuna Novoselovića, kako neslužbeno doznajemo danas bi u tu vruću fotelju trebao sjesti Zrinko Perica, dosadašnji inspektor Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske.

Iznenađenja, međutim, neće biti kada je u pitanju mjesto zamjenika načelnika PU zadarske. Tu, kako doznajemo, do daljnjega ostaje Marko Buljat, pravnik kojemu je prije dvije godine izvanredno i na neuobičajen način dao policijske ovlasti tadašnji privremeni načelnik Zlatko Sokolar, a potom ga i imenovao svojim zamjenikom, smijenivši Ivana Gambiražu. Policijski službenik s bogatim iskustvom na ključnim policijskim pozicijama i poslovima premješten je u Operativno-komunikacijski centar. No na najnovijem natječaju Gambiraža nije “prošao” pa će na njegovo radno mjesto doći nedavno izabrani načelnik PP Obrovac Jure Vojković, a njega će zamijeniti Bore Mršić, voditelj smjene u OKC-u. Iako je tek prije nekoliko dana s mjesta načelnika PP Benkovac premješten na mjesto načelnika Prve policijske postaje Zadar, Ante Kulaš danas bi trebao od Nike Šindije preuzeti Odjel policije, a na poziciju načelnika Prve policijske postaje vratit će se Saša Smajić.

Izvor: Suzana Bandić/ZL