fbpx

Putnici trajekta “Marko Polo”: “Pošteno nas je izvaljalo. Malo je nedostajalo da se brod prevrne!”

Nekoliko je vozila oštećeno u trajektu “Marko Polo” zbog velikih nagiba broda izazvanih valovima prilikom njegove jutrošnje plovidbe po nevremenu od Ancone (Italija) prema Splitu, doznaje se u sjedištu Međunarodnih i dužobalnih linija Jadrolinije u Rijeci.

Nitko od putnika nije ozlijeđen, a u tijeku je istraga kojom će se utvrditi koliko je vozila oštećeno te je li trajekt “Marko Polo” trebao ploviti po nevremenu iz Ancone prema Splitu, rekli su u Jadrolinijinim Međunarodnim i dužobalnim linijama.
Trajekt “Marko Polo”, koji je iz Ancone trebao stići jutros oko 6 sati, zbog nevremena je morao usporiti plovidbu te je u splitsku luku uplovio tek oko 9,30 sati i s putnicima je sve u redu, izvijestio je danas ranije koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.

Dalmacija News piše kako se kapetan trajekta navodno oglušio na upozorenja s talijanske strane da zbog jakog vjetra odustane od isplovljavanja. Odlučio je krenuti za Split. Problemi su se pojavili tijekom putovanja. Navodno su, zbog velikih valova, morali do Splita obilaznim putem i to je prouzročilo kašnjenje. Putnici s tog trajekta kažu da ih je pošteno izvaljalo te da je malo falilo da se brod ne prevrne.

Podsjetimo, trajekt Marko Polo se prije tri godine nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita. Trajekt je, zbog toga što je posada zaboravila promijeniti kurs, najprije udario u otok Balabra Vela, a potom se nasukao na Sit.

Inače, zbog jakog, povremeno i orkanskog juga koji je, prema podacima Pomorskog centra u Splitu, povremeno dostizao brzinu veću od 120 kilometara na sat, u noći sa srijede na četvrtak otkazano je više trajektnih linija na splitskom plovnom području.

Izvor: Jutarnji list