fbpx

Sikiriću 2 godine zatvora

Sikirić je nakon okončanog dokaznog postupka odlukom Sudskog vijeća Borisa Radmana bio osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, no ta četiri mjeseca mu je Vrhovni sud “oprostio”. Prema optužnici teretio se za prodaju “speeda” i marihuane

Luki Sikiriću, 31-godišnjaku iz Bibinja, pravomoćno je dosuđena kazna zatvora u trajanju od dvije godine zbog droge jer su tako na svojoj sjednici od prije nekoliko dana odlučili suci Vrhovnog suda RH i ta je presuda sada pravomoćna.

Naime, početkom ožujka prošle godine Sikirić je nakon okončanog dokaznog postupka odlukom Sudskog vijeća Borisa Radmana bio osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, no ta četiri mjeseca mu je Vrhovni sud “oprostio”.

Gram “speeda” 100, gram “trave” 50 kuna

Njemu se na Županijskom sudu u Zadru tog ožujskog dana lani sudilo “brzinski” jer je on odmah nakon čitanja optužnice priznao krivnju te izrazio duboko kajanje zbog počinjenog grijeha pa ga je sudac potom i pustio na slobodu do pravomoćnosti presude.

Tužiteljstvo je, podsjećamo, Sikirića teretilo da je od listopada 2010. pa do siječnja prošle godine, od nepoznatih osoba nabavljao „speed” i marihuanu koje je skrivao u obiteljskoj kući u u Bibinjama, a potom ih vagao i prepakiravao za daljnju prodaju. Prema optužnici, „speed” je prodavao po cijeni od 100 kuna po gramu, a marihuanu po 50 kuna za gram pa je tako “dogovorio i prodao 4,2 grama „speeda” jednom Zadraninu, a kod ulaza u marinu Dalmacija u kojoj je bio zaposlen prodao je još jedan gram “speeda”.

Prema optužnici, u kući je držao i nekoliko plastičnih vrećica s manjom količinom amfetaminima i marihuane, 26 sjemenki marihuane kao i dvije precizne digitalne vage na kojima su pronađeni tragovi tri različite vrste droge. Sve to pronašli su mu policajci u pretrazi stana nakon uhićenja u siječnju prošle godine, a Sikirić je priznao da je sve to planirao prodati.

Sikirić priznao i iskreno se pokajao

– Radilo se o moja dva prijatelja koja su me molila da im nabavim, pa sam to i napravio. Ono što sam imao doma htio sam prodati, ali, eto, sva sreća da nisam, spriječila me policija. Obećavam da se time više neću baviti. Vrijeme provedeno u pritvoru mi je bilo životna škola i jamčim svojom glavom i svojim životom da nema šanse da ikad više u životu ovakvo što napravim – rekao je Sikirić u svojoj obrani, napominjući kako želi zadržati posao, oženiti se dugogodišnjom djevojkom i zasnovati normalnu obitelj.

No, sada će odlukom Vrhovnog suda RH Luka Sikirić svoju kaznu od nešto manje od dvije godine morati odrobijati u jednoj od hrvatskih kaznionica, a u kaznu mu se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru zadarskog Istražnog centra u trajanju od 11. siječnja do 2. ožujka lani.

Izvor: Zadarski list