fbpx

Zbirka o prijateljskoj ljubavi

Ova zbirka govori o jednoj prijateljskoj ljubavi koja je u nas često neshvaćena, osobito ako se radi o muško-ženskom prijateljstvu – Boris Ostojić

U Gradskoj knjižnici Zadar predstavljena je treća zbirka poezije zadarskog pjesnika Borisa Ostojića, “Jednoj ‘običnoj’ poznanici”. Zbirku su pred popunjenom Multimedijalnom dvoranom predstavili pjesnik i autorica predgovora u zbirci, novinarka Zadarskog lista i članica književne udruge ZaPis Valentina Mlađen.

Treća Ostojićeva zbirka bavi se temama ljubavi, prijateljstva, ali i vjere. Pjesme su svrstane u četiri ciklusa: ‘Posebna’ ljubav, Teške misli, Izgubljeni sjaj te Mir i oprost. Pjesme uvrštene u zbirku, njih 70, nastajale su u posljednjih dvadesetak godina, neke su i novijeg datuma, a zahvaljujući širokoj skali emocija koje prožimaju ovu zbirku pjesme su bliske svakom čitatelju u svako doba.

Sam Ostojić tijekom promocije rekao je kako ga je objavljivanju zbirke ovakve tematike potaknuo razgovor s jednim dobrim poznanikom o prijeteljskoj ljubavi.

– Ova zbirka govori o jednoj prijateljskoj ljubavi koja je u nas često neshvaćena, osobito ako se radi o muško-ženskom prijateljstvu, pojasnio je Boris.

Zbirka je izišla uz potporu Grada Zadra i Zadarske županije, kojima se autor, kao i svima ostalima koji su na bilo koji način pripomogli njenu tiskanju zahvalio.

Na samom kraju promocije, kako je već svojevrsni Ostojićev običaj, on je pročitao pjesmu koja nije uvrštena u zbirku, “Glasnija od otkucaja”, a koja nagoviještava njegovu slijedeću zbirku pjesama. Ova pjesma govori o silini riječi te propitkuje pjesnikov odnos prema riječi, ali najavljuje i jednog posve drugačijeg Borisa Ostojića u odnosu na ono što smo do sada imali priliku vidjeti i čuti.

Izvor: Zadarski list