fbpx

BMW službeno predstavio fantastičnu Seriju 4 Coupe

BMW Serije 3 Coupe više nema, mijenja ga Serija 4 Coupe kodnog imena F32. Iako je još uvijek koncept, proizvodni model ne bi trebao odstupati daleko od ovog. Proizvodna verzija u salone stiže krajem 2013. godine dok će F33 Cabrio i F36 Gran Coupe biti dostupni tek sljedeće godine.

Što se tiče izgleda, BMW je povukao provjereni trik, te je iskoristio dizajn konceptne Serije 6 Gran Coupe, te dodao nekoliko manjih detalja. Serija 4 u usporedbi sa limuzinskim modelom Serije 3 ima vrlo agresivniji profil te vrlo nisku siluetu. Auto izgleda puno dinamičnije od trenutne Serije 3 Coupe a najveći ‘krivac’ za to je trap koji naprijed širi za 45 mm te 80 mm straga. Linija krova je čak 16 mm niža a isto toliko je duži od trenutnog Coupea.

Promjene na dizajnu očito nisu samo estetske prirode. Prednji niži branik sa zračnim otvorima na svojim rubovima rade u kombinaciji s bočnim ‘Air Breathers’ otvorima kako ih BMW naziva kako bi poboljšao protok zraka.

BMW nije potvrdio nikakve detalje o rasponu motora, no raniji navodi govore kako će proizvodni BMW Serije 4 Coupe u ponudi imati četvorocilindrične i šestocilindrične motore, a kao vrh ponude pojavit će se i još agresivni M4 sa šestocilindričnim twin turbo motorom i oko 450KS, kao i M Performance verzija M435i ili M440i. Kupci će dobiti izbor šest-stupanjske mjenjačke kutije ili osam-stupanjske automatske.

Kada je riječ o kabini vozila ona je tradicionalna u stilu BMW-a, s ofkusom na vozača i sa svim glavnim kontrolama lociranim ergonomski oko vozača. Boje i dizajn materijala su razvijeni od strane BMW Individual odijela, uključujući dvoboje crne i smeđe ukrase kao i svijetle kontrastne šavove.
BMW Serije 4 imat će svoj javni debi na salonu automobila u Detroitu sljedećeg mjeseca.

[vsw id=”93PlZ7S51zs” source=”youtube” width=”525″ height=”330″ autoplay=”no”]

Izvor: Dnevno.hr