fbpx

Dobro se pripremite: Večeras naglo padaju temperature, tijekom noći u unutrašnjosti i do -20 stupnjeva!

Jutros je u zemlji bilo vrlo hladno, s temperaturom koja je u mnogim krajevima u unutrašnjosti bila niža od -10 Celzijevih stupnjeva, s iznimkom istočne Hrvatske i grada Zagreba gdje je bilo nešto toplije.

Najhladnije je bilo u Nacionalnom parku Risnjak, u Crnom Lugu (-19), a slijede Bednja i Gospić s -14 Celzijevih stupnjeva.

DHMZ javlja da je danas u mnogim kopnenim predjelima u dijelu prijepodneva maglovito ili čak tmurno, dok se od sredine dana može očekivati pretežito sunčano, posebice na istoku, u gorju i priobalju. Samo na otvorenom moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana bit će umjerena i povećana naoblaka uz pokoji pljusak. Vjetar će biti slab, u istočnoj Slavoniji, Baranji i Podravini umjeren sjeverozapadni, na Jadranu slaba do umjerena bura, samo još ujutro na rijetkim dionicama duž obale jaka. Najviša temperatura bit će od -4 do 1, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Većeras bi temperature mogle drastično pasti, pa se u unutrašnjosti tijekom noći očekuju temperature većinom od -20 do -15, na Jadranu od -6 do -1 stupnja. U petak se očekuje postupno jače naoblačenje, na sjevernom Jadranu mjestimice kiša, a u Gorskome kotaru i Lici kiša i snijeg. Od petka bi trebalo biti osjetno toplije. U subotu će uglavnom na Jadranu biti umjereno do pretežno oblačno, a puhat će umjeren i jak jugozapadnjak.

Izvor: index.hr