fbpx

GRADONAČELNIK VJERUJE SURADNICIMA: Usred ceste prodano 196 četvornih metara “neplodnog zemljišta”?!

Je li gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić potpisao odluku kojom se 196 kvadratnih metara ceste na predjelu Crvenih kuća prodalo privatnom kupcu pod firmom “neplodnog zemljišta”? Pismeni odgovor o 11.000 eura vrijednoj transakciji gradskoj će vijećnici Omerki Šarić (SDP) Vrančić dostaviti naknadno.

Po njenim se riječima radi o dijelom asfaltiranoj, a dijelom neasfaltiranoj cesti čijih je 196 kvadratnih metara neimenovani građanin jednostavno zagradio. Grad ga je u tome najprije spriječio, ali je potom iz gradske uprave zatraženo da se sporno zemljište ne tretira kao nerazvrstana cesta da bi na koncu Grad pristao prodati “komad ceste” što je dovelo do potpisivanja peticije i sudskog postupka.

– Novi se vlasnik ne može uknjižiti, dobio je zabranu i sada najavljuje tužbu protiv Grada. U veljači 2011. godine, parcele 43156/5 i 43156/6 su bile dio nerazvrstane ceste pod upravljanjem Grada, a u listopadu te iste godine, s potpisom gradonačelnika, Grad ide u prodaju 196 četvornih metara “neplodnog zemljišta” usred ceste! Gradonačelniče, hoćete li popraviti svoj propust da ne bismo opet imali pobunu građana i prosvjede zbog grešaka gradske vlasti, pitala je Šarić gradonačelnika Vrančića.

– Ne mogu se sjetiti o čemu se radi, vjerojatno su to odradile naše službe, a ja sam siguran da nije bilo nikakve loše nakane – rekao je Vrančić uvjeren da se radi o postupku određivanja nerazvrstane ceste za što su tek nedavno stvorene jasne zakonske pretpostavke.

– Nadate se da je sve O.K., ali, ako je točno da nemate pojma što ste potpisali, bit će suprotvno od onoga čemu se nadate – uzvratila je Šarić.

Gradonačelnik Vrančić potom je pojasnio da “sigurno nema nikakvih sumnjivih radnji”, te da on svakodnevno potpisuje više desetaka dokumenata, uglavnom s parafima nadležnih pročelnika jer “gradonačelnik ne može funkcionirati bez povjerenja u svoje suradnike”.

Šarić je u kontekstu zaštite gradske imovine spomenula i Istarsku i Liburnsku obalu gdje su pri obnovi bili postavljeni kameni stupići kojih više nema, a teški su kamioni uništili podlogu rađenu od lomljenih kamenih kockica s 300 podnih rasvjetnih tijela koja su svijetlila svega nekoliko dana.

Tko je dao projektni zadatak za postavljanje kamenih stupića, lomljenih kamenih kockica i podne rasvjete, zanimalo je vijećnicu SDP-a, a gradonačelnik je Vrančić podsjetio da će problem biti riješen preseljenjem trajekata i kruzera u Gaženicu, te da je projektna dokumentacija rađena prije osam-devet godina o čemu će nešto više možda znati bivši gradonačelnik Živko Kolega. Možda Kolega i zna nešto više, ali nije osjetio potrebu uključiti se u raspravu.

Izvor: Slobodna Dalmacija