fbpx

NOVA AFERA KALMETINOG ČOVJEKA: “Bulat mi je srušio hotel, koštao me tri milijuna eura, obnovio sam ga i on mi sada ne da struju”

Poduzetnik Galić otkriva još jednu aferu ravnatelja NP Krka, kojeg je USKOK optužio za primanje mita

Sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu Ljiljana Stipišić u četvrtak ujutro odredila je puštanje iz istražnog zatvora ravnatelja Nacionalnog parka Krka Željka Bulata, ali uz tri mjere opreza. USKOK tereti Bulata za primanje mita i namještanje javnih natječaja, zbog čega su za njega zatražili određivanje istražnog zatvora, u kojem je proveo tek jedan dan.

– Obveza mu je jednom tjedno javljati se službi krim policije PU šibensko-kninske, zabranjeno mu je održavanje ili uspostavljanje kontakta sa 20-ak svjedoka koji su predloženi u postupku, kao i obavljanje posla ravnatelja NP Krka, bilo kakvih poslova vezano uz poslovanje te ustanove te dolaženja u prostorije te ustanove – kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi.

Priča visokog napona

Za mnoge je bio veliki šok Bulatovo pritvaranje i pokretanje istrage protiv njega, budući da je nedavno prošao reizbor za funkciju na kojoj je već 13 godina, u Drnišu je pompozno otvorio velebnu zgradu ispostave NP Krka, a dobio je prolazne ocjene i od bivše ministrice Mirele Holy i od sadašnjeg ministra Mihaela Zmajlovića…

No, istragom za primanje mita i namještanje poslova nije obuhvaćena Bulatova najveća afera “Roški slap”.

Naime, Željko Bulat na početku je svog prvog mandata, prije 13 godina, kod Roškog slapa unutar NP Krka, bez potrebnih dozvola sravnio sa zemljom stari hotel koji je u privatnom vlasništvu poslovnog čovjeka iz Njemačke Mirka Galića.

Hotel “Roški slap” u međuvremenu je Galić ipak nekako uspio obnoviti, usprkos raznim Bulatovim opstrukcijama, te sada samo čeka priključak električne energije.

– Ovo je priča visokog napona, u kojoj je u igri cijeli životni trud. Duga je trinaest godina i teška tri milijuna eura dosad uzaludno uloženog novca. U sebi sadrži prijetnje, ucjene, lažna obećanja, nepoštivanje zakona i normi pravnog ponašanja, nepotizam, obmanu pravosuđa, klijentelizam i naposljetku rušilački akt – kazao nam je u jednom dahu Mirko Galić, dugogodišnji poduzetnik u Njemačkoj, koji korijene vuče s Miljevačkog platoa i sela Bogatići, udaljenog nekoliko stotina metara zračne linije od rijeke Krke i tamošnjeg čarobnog prostora netaknute prirode kojima dominiraju Visovac i Roški slap, nakon čega je istresao nekoliko kilograma težak uvez dokumenata.

Debele veze

– Izvolite sve na uvid. Proučite, provjerite i upoznajte javnost sa slučajem. Tko su ti ljudi koji 13 godina mogu nekažnjeno kršiti ili opstruirati zakon, zapitao se Galić, koji ukazuje na splet čudnih radnji i odluka unutar zatvorenog kruga između Ministarstva zaštite okoliša i prirode, NP Krka i HEP-a, a sve u svrhu, kako tvrdi, da ga se ukloni s posjeda ili da kupljenu imovinu i naslijeđe nekadašnjeg.

Izvor: Jutarnji list