fbpx

Oslobođen optužbe jer je poznanika ubo u nužnoj obrani

Iako je dokazano da je Fadil Delijaj ubo nožem Muharema Tatara, zbog čega je on ostao bez bubrega, sudskim je postupkom utvrđeno kako je to učinio u nužnoj obrani što ne predstavlja kazneno djelo

Fadil Delijaj (43) u petak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno oslobođen optužbe zbog pokušaja ubojstva poznanika Muharema Tatara.

Iako se osuđeni Delijaj nije pojavio na izricanju presude, predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić je u cijelosti obrazložila presudu, pojasnivši kako je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je on zadao svojoj žrtvi ubodnu ranu nožem u predjelu bubrega, no da je to učinio u nužnoj obrani što ne predstavlja kazneno djelo te se zbog toga oslobađa optužbe.

Za razliku od napadača, njegova žrtva Muharem Tatar u petak je došao čuti presudu. Šutke ju je odslušao, a na njegovom se licu jasno moglo iščitati koliko je ogorčen jer je ostao bez bubrega zbog čega i danas osjeća velike posljedice te mu je trajno narušeno zdravlje.

Ovo se suđenje ponavljalo na zahtjev Vrhovnog suda RH zbog sporne kvalifikacije kaznenog djela. Delijaj je, naime, prvom presudom donesenom početkom svibnja prije dvije godine bio osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva.

Podsjećamo, cijela se priča dogodila u svibnju prije pet godina ispred pekarnice Zadar na Putu Kotlara. Delijaja se optužnicom teretilo da je nakon prethodnih svađa i razmirica napao Muharema Tatara i ubo ga nožem u leđa u predjelu bubrega. Tatar je preživio napad zahvaljujući brzoj i pravovremenoj liječničkoj intervenciji i operativnom zahvatu tijekom kojega mu je uklonjen bubreg.

Osuđeni Delijaj će pravomoćnost i ove presude čekati na slobodi.

Izvor: Zadarski list