fbpx

Prenosimo izjavu stanara Ulice Petra Svačića povodom najavljenog sutrašnjeg prosvjeda

Prenosimo izjavu stanara Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11 povodom organizacije najavljenog prosvjeda sutra 21. prosinca u 10 sati;

Povodom najavljenog sutrašnjeg prosvjeda na Narodnom trgu mi, predstavnici stanara Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11, koje su stanari Galićevih zgrada u Diklu kao organizatori prosvjeda pozvali da im se pridruže u spomenutom prosvjedu zbog naizgled slične situacije u kojoj se mi, stanari Ulice Petra Svačića nalazimo, odlučili smo dati pisanu izjavu za javnost.

Mi, stanari Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11 ovim putem dajemo potporu u borbi za ostvarenje svih legitimnih, zakonitih prava svakog građanina grada Zadra pa tako dajemo potporu i stanarima u slučaju Galićevih zgrada u Diklu, a vezano uz pristupni put bez kojeg su stjecajem okolnosti stanari istih zgrada ostali.

Predstavnici stanara Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11 naglašavaju da nisu organizatori prosvjeda već da su pružili potporu u pronalasku što boljeg rješenja problema. Stanari Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11 odlučili smo da na prosvjed više nema potrebe izaći i stvarati dodatne tenzije iz razloga što je poglavarstvo grada Zadra isti problem sa pristupnim putem za spomenute zgrade u Diklu, privremeno riješilo asvaltiranjem alternativnog puta zbog kojeg je i nastao problem te zbog čega je isti prosvjed i najavljen.

Predstavnici stanara Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11 smatraju da su svojom podrškom, a uglavnom braniteljske populacije, doprinjeli ubrzanju rješenja konkretnog problema, odnosno pristupa vozilima stanara samim zgradama i pripadajućem parkiralištu u Diklu. Uzevši u obzir novonastalu situaciju svaki prosvjed na temu pristupnog puta bio bi politiziranje istog problema u čemu mi stanari Ulice Petra Svačića ne želimo sudjelovati, a braniteljska populacija među nama to ne može i neće dozvoliti.

Predstavnici stanara Ulice Petra Svačića 3, 5, 7, 9 i 11

Z.B.